Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wolter Kroes gelooft niets van grensoverschrijdend gedrag Danny de Munk en Marco Borsato

Ali B daarentegen…

Wolter Kroes gelooft niets van grensoverschrijdend gedrag Danny de Munk en Marco Borsato

De afgelopen maanden liggen alle verdachten van het Voice-schandaal en ander grensoverschrijdend gedrag behoorlijk onder vuur. Marco Borsato, Jeroen Rietbergen, Ali B, Danny de Munk: de meesten durven hun gezicht niet meer in het openbaar te vertonen. Vrijwel iedere Nederlander heeft hun vertrouwen in deze mensen opgegeven.

Toch zijn er een aantal personen - zelfs een aantal BN’ers - die nog een goed woordje willen doen voor de beschuldigde mannen. Vooraan staat volkszanger Wolter Kroes, die het in Weekend voor zowel Danny de Munk als Marco Borsato opneemt. “Ik walg van die hetze om eerlijk de waarheid te zeggen. Ik vind het heel erg. Echt heel erg. Voor Danny de Munk steek ik mijn hand in het vuur. Ik geloof niet dat hij iemand verkracht heeft. En ik geloof ook niet dat Marco Borsato meisjes heeft aangerand. Dat gaat er bij mij niet in. Ik ken die jongens al 35 jaar.”

Grote impact

Volgens Kroes is de invloed van de beschuldigingen op de welgesteldheid van Danny de Munk niet mals. “De mensen moeten niet onderschatten hoe erg Danny nu geraakt wordt”, aldus Wolter. “Danny heeft een aangifte wegens verkrachting aan zijn broek. Wat denk je dat zoiets met zijn gezin en carrière doet? Ik vind het een waanzinnig lieve jongen. Ik ken hem al zó lang. En dan wordt hij zo neergesabeld. Dat hij vreemdging, dat geeft hij zelf toe.”

Ali B

In één persoon heeft Wolter Kroes wat minder vertrouwen, namelijk Ali B. “Daar heb ik een ander gevoel over, maar daar ga ik me niet over uitlaten. Ik ben bang dat hij echt de sjaak is in dit verhaal. Hij gaat een spannende tijd tegemoet.”

Entertainment
  • BrunoPress