doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Wolter Kroes over aangifte verkrachting Danny de Munk: 'Is hij een veel te lieve jongen voor'

Met meerdere aanklachten wegens seksueel misbruik aan z'n broek rommelt het al langer rondom De Munk. Toch laat niet iedereen de voormalig Ciske de Rat-acteur direct vallen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62faeabe6cb89 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62faeabe6cb89 img{#fig-62faeabe6cb89 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62faeabe6cb89 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62faeabe6cb89 img{#fig-62faeabe6cb89 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62faeabe6cb89 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62faeabe6cb89 img{#fig-62faeabe6cb89 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62faeabe6cb89 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62faeabe6cb89 img{#fig-62faeabe6cb89 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Wolter Kroes over Danny de Munk

Afgelopen april meldde Yvonne Coldeweijer, van het inmiddels landelijk bekende juicekanaal Life of Yvonne, al dat Danny de Munk zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel wangedrag. Zij zou een gedetailleerde melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben ontvangen. De zanger liet toen weten ‘zeer ontdaan’ te zijn door de beschuldigingen en ontkende alles.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Naar aanleiding van dat nieuws deed een tweede vrouw melding van overschrijdend gedrag. Halverwege juni werd bekend dat de vrouw, die in 2007 en 2008 nauw samenwerkte met De Munk tijdens de musical Ciske de Rat, aangifte heeft gedaan wegens verkrachting. De Munk ontkende opnieuw alle beschuldigingen stellig en liet via zijn advocaat Royce de Vries weten 'onthutst' te zijn.

'Veel te lieve jongen'

Daarnaast werd duidelijk dat de zanger 'na goed overleg' uit het programma I Can See Your Voice is geknikkerd. Echter laat niet iedereen de zanger vallen na de aantijgingen. Zo liet Emile Ratelband weten voor de volle honderd procent achter De Munk te staan. Ratelband: "VIJFTIEN jaar geleden??? Wat voor een zieke vrouw of man is dit?? Schandalig dat deze idioten platform krijgen."

En ook Wolter Kroes schaart zich in kamp De Munk. "Ik hou van die jongen", aldus Kroes in weekblad Story. "Ik vind het een heel eng verhaal. Als het verhaal waar is, en hij heeft dat meisje verkracht, dan is het logisch dat-ie wordt opgepakt. Maar ik geloof het niet. Ik vind het verhaal verschrikkelijk ongeloofwaardig."

De Munk is volgens hem bovendien een "oprechte jongen" en een "keiharde werker", die gek op z'n vrouw Jenny is. Kroes: "Ik geloof niet dat Danny de Munk iemand verkracht heeft. Daar is hij een veel te lieve jongen voor."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws