doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Danny de Munk: 'Af en toe met m'n lul gedacht, maar ik ben een man hè'

De Munk heeft in een interview met RTL Boulevard voor het eerst zelf gereageerd op alle aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag en de aangifte wegens verkrachting.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62fb43723024c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fb43723024c img{#fig-62fb43723024c img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62fb43723024c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fb43723024c img{#fig-62fb43723024c img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62fb43723024c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fb43723024c img{#fig-62fb43723024c img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62fb43723024c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fb43723024c img{#fig-62fb43723024c img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Danny de Munk

Enige tijd terug kwam via het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer naar buiten dat De Munk zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel wangedrag in de tijd dat hij de hoofdrol vertolkte in de musical Ciske de Rat. Naar aanleiding van die melding kwam er niet veel later een tweede verhaal bovendrijven. Er werd in dat geval zelfs aangifte wegens verkrachting gedaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In de aangifte, die op dit moment onderzocht wordt door de zedenpolitie van de eenheid Zeeland-West-Brabant, zou de vrouw in detail vertellen hoe zij tegen haar wil seksuele handelingen moest ondergaan. De vrouw werkte in 2007 en 2008 nauw samen met De Munk tijdens de musical Ciske de Rat. De musicalacteur liet naar aanleiding van de aangifte via zijn advocaat Royce de Vries weten 'onthutst' te zijn en ontkent bovendien alle beschuldigingen. In een interview met RTL Boulevard gaat De Munk nu zelf in op de heftige aantijgingen.

'Anders om je niet bij mij op een herentoilet'

Op de vraag of De Munk weleens te ver is gegaan met andere vrouwen dan zijn echtgenote Jenny, reageert hij als volgt: "Wow. Ik heb in mijn leven, kijk daar komt ‘ie, want ik ben gewoon goudeerlijk, af en toe met mijn lul gedacht in plaats van met m’n hoofd. Maar ik ben een man hè."*

*(inmiddels is Danny naar buiten gekomen met een toelichting bij de woorden 'maar ik ben een man hè'. Deze zouden slaan op het nemen van verantwoordelijkheid voor zijn daden, niet als excuus voor vreemdgaan of iets dergelijks. Dat laatste zou wel zo overkomen in het Boulevard-interview omdat er volgens De Munk in geknipt is.)

Van verkrachting is echter geen sprake, zo stelt de zanger. De Munk: "Degene die aangifte heeft gedaan, weet, samen met mij, wat er is gebeurd en wat zíj heeft gedaan. Hoor goed wat ik zeg: wat zíj heeft gedaan vijftien jaar geleden. Met deze vrouw heb ik geen seks gehad."

Wel heeft hij afgesproken op een toilet, schetst hij. Een 'innige en gepassioneerde vrijpartij', aldus Danny. "Dat betekent dat je gaat zoenen en bij elkaar gaat voelen", legt hij uit. "Anders kom je niet bij mij op een herentoilet."

Elkaar ophitsen in een vakantiehuisje

Ook vertelt hij over een tweede incident met de vrouw die aangifte heeft gedaan. Hij zou met haar hebben afgesproken in zijn vakantiehuisje, waar een gesprek uitliep op 'elkaar ophitsen'.

De Munk: "En nou komt ‘ie: wat abrupt werd gestopt door een elektronisch hard geluid. We schrikken ons alle twee de rambam echt. Want ik denk: 'Er staat een collega bij de deur'. (…) Ik kijk naar de tafel, daar liggen de telefoons. 'Hey joh! Check de jouwe eens.' Ze opent de telefoon… en er staat ‘Recording’. Ik heb d’r huid met werkelijk van alles en nog wat vol gescholden, m’n huisje uit gestuurd en dringend verzocht alles te verwijderen. Het voelt bijna, komt ‘ie, als een geestelijke gijzeling. Bijna afpersing."

De zanger herhaalt dat hij 'nooit iemand gedwongen' heeft. "Ik heb nooit iemand verkracht". Hij is weliswaar vreemdgegaan, maar dat was naar eigen zeggen altijd 'met wederzijdse instemming'. Waarom deze aantijgingen dan worden gedaan? De Munk zegt geen idee te hebben. "Ik ga absoluut stappen ondernemen. Het is valse aangifte."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws