Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De Hilversumse brandmoord

Zestien jaar geleden komt Kim Veerman (20) op haar Hilversumse zolderkamer om tijdens een brand. Het vuur is aangestoken. Maar door wie?

Hilversumse brandmoord

Bij de brand, in de vroege ochtend van 16 september 2007, gaat de postzegelhandel aan het Langgewenst in vlammen op. Ook de daarboven gelegen kamers branden uit. Door de brand kan Kim niet naar beneden. Als de brandweer op haar zolderkamer komt, is ze al overleden.

“Die nacht werden we rond 06.00 uur gebeld door de eigenaar van het pand. Het stond in de fik,” vertelde Kims moeder Rik Stoutenbeek in 2019 aan de redactie van de coldcasekalender. “Toen wij aankwamen op de markt van Hilversum, zag het al zwart van de mensen. Er stonden veel brandweerwagens en politieauto’s. De vlammen kwamen al door het dak.”

Sindsdien maken Kims moeder en stiefvader afschuwelijke tijden door. Haar moeder: “De eerste weken heb ik alleen maar gedacht hoe ik wraak zou nemen. Dat moet je niet doen, dan word je hartstikke gek. De vreselijke angst die ze moet hebben gehad: dat doet het meeste zeer. De beelden van de markt in Hilversum gaan niet meer uit mijn hoofd.”

Stiefvader Rino Bijkerk voegde eraan toe: “Haar verjaardag op 16 maart, de dag van de brand op 16 september en Kerst, dat blijven zware dagen. Het wordt je niet geleerd hoe je hiermee om moet gaan. De eerste maanden ben je gewoon in shock.”

Kim woonde nog niet lang in het pand. Ze zat op de hotelschool en liep stage bij hotel Lapershoek, op vijf minuten fietsen. Er staat nog steeds een beloning van 15.000 euro open voor de tip die leidt naar de dader(s). Weet u meer over deze zaak? Vul het tipformulier in op politie.nl.

Misdaad
  • Politie.nl