doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Voormalig profvoetballer Iker Casillas komt 'uit de kast' door hack

Iker Casillas, de legendarische doelman van Real Madrid, heeft op Twitter onthuld dat hij op mannen valt. De voormalig profvoetballer was jaren getrouwd met sportjournalist Sara Carbonero, maar is in 2021 gescheiden. Via social media vraagt om hij om respect.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-638ab8c99eb0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638ab8c99eb0b img{#fig-638ab8c99eb0b img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-638ab8c99eb0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638ab8c99eb0b img{#fig-638ab8c99eb0b img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-638ab8c99eb0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638ab8c99eb0b img{#fig-638ab8c99eb0b img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-638ab8c99eb0b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638ab8c99eb0b img{#fig-638ab8c99eb0b img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Iker Casillas
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Onderaan dit artikel vind je de nieuwste updates!

Uit de kast

De afgelopen tijd gingen er nog geruchten rond dat Casillas aan het daten zou zijn met Shakira. Een paar dagen geleden ontkrachtte hij deze roddels nog op zijn eigen Instagram Stories. Hij zei dat er 'leugens verspreid worden' en noemde het 'ongelofelijk'.

Vandaag maakt hij duidelijk dat het gerucht écht onzin is, omdat hij namelijk helemaal niet op vrouwen valt. Via Twitter komt de Spaanse topvoetballer uit de kast. "Espero que me respeten: soy gay. #felizdomingo" schrijft hij. En voor iedereen die geen Spaans spreekt, hier staat: "Ik hoop dat je me respecteert: ik ben homo. Fijne zondag."

Of toch niet?

De Spaanse sportkrant AS denkt echter dat het anders in elkaar zit. Zij suggereren dat het bericht sarcastisch is bedoeld, als reactie op de vele geruchten op zijn relatiestatus. In Spanje wordt er namelijk dagelijks over Iker geschreven in de roddelpers. Mocht het wel waar zijn, dan is het een bijzondere mijlpaal in de voetbalwereld.

Het aantal mannelijke profvoetballers dat tijdens of na hun loopbaan bekendmaakt op mannen te vallen, is behoorlijk klein. Iker Casillas is tot nu toe by far de bekendste speler die openlijk uit de kast komt. De voormalig doelman wordt namelijk gezien als één van de beste en meest succesvolle keepers ooit. Op Twitter krijgt hij veel steun van fans en medevoetballers.

Sara Carbonero

Veel mensen zagen de onthulling van Cassilas niet aankomen, aangezien hij jarenlang getrouwd was met sportjournaliste Sara Carbonero. Op 20 maart 2016 stapten ze in het geheim in het huwelijksbootje, maar vorig jaar gingen ze uit elkaar. Samen hebben ze twee zoons, Martín en Lucas. "Zowel Sara als ik zijn enorm trots op het gezin dat we hebben gesticht en al die jaren van samenzijn en geluk. Maar tegenwoordig bewandelt onze liefde als koppel andere wegen. Geen wegen die ver uit elkaar liggen, want we vervullen samen de prachtige taak van toegewijde ouders. Onze prioriteit is liefde en toewijding in het opvoeden van onze kinderen zodat ze in een stabiele omgeving opgroeien", liet de voormalig doelman destijds weten. "Dit is een zeer doordachte beslissing die we in onderling overleg hebben genomen. Respect, genegenheid en vriendschap zal er altijd blijven."

Sara werd in 2010 wereldberoemd toen Iker haar live op televisie zoende. Cassilas gaf een interview nadat hij de WK-finale tegen Nederland won. De twee waren toen al enige tijd samen. Het filmpje van de kus ging viral, en vanaf dat moment kende iedereen Sara!

Update

16.30 uur: Inmiddels is de tweet van Cassilas verwijderd. Ging het inderdaad om een 'sarcastische' reactie op de geruchten rondom zijn relatiestatus? De voetballer heeft zelf nog niet weer gereageerd. Vooralsnog is de aard van deze tweet dus onduidelijk.

17.55 uur: Het blijkt om een hack te gaan! "Gehackt account. Gelukkig alles in orde. Excuses aan al mijn volgers. En natuurlijk nog meer excuses aan de LGBT-gemeenschap", laat Iker weten via Twitter. Duidelijk!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws