Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen: 'Het interesseert me geen reet'

Storm in een glas water of serieus voorval? Hoe Derksen het zelf ziet, is inmiddels bekend. En dat uit hij dan ook op z'n Derksens.

Derksen

Wat is er ook alweer gebeurd? Een beknopte samenvatting: Baudet sprak tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer over Sigrid Kaag en haar link met de universiteit in Oxford en internationale spionage. Kaag boos, kabinet boos, Kaag de zaal uit, kabinet de zaal uit, einde spreekbeurt Baudet.

Daar vond Derksen wel iets van. In Vandaag Inside noemde hij De FvD'er 'een gek', die ze "gewoon moeten liquideren". Direct erna zet hij het weg als een verspreking: hij bedoelde 'elimineren', ofwel 'de Kamer uit schoppen'. Baudet alsnog boos, Forum voor Democratie boos, partij bereidt aangifte voor.

Derksen en Talpa reageren op ophef

Tot zover de rel, ware het niet dat ook Talpa heeft gereageerd en Derksen zich voor de tweede keer laat horen. Talpa spreekt over "een verspreking van Johan, die hij direct herstelde en waarop hij later in de uitzending nogmaals terugkwam", aldus het bedrijf van John de Mol.

Derksen zelf sluit zich hierbij aan. Het was volgens hem een onschuldige 'slip of the tongue', die hij meteen hersteld heeft, zo was te zien bij Shownieuws. Zijn excuses aanbieden? Dat doet 'De Snor' dan weer niet, maakt hij duidelijk. "Ik heb niets misdaan."

Een eventuele aangifte ziet hij dan ook met vertrouwen tegemoet. "Het doet niks met me", zegt Derksen. "Het interesseert me geen reet. Ze doen maar aangifte. Dan neem ik een advocaat en die handelt het maar af."

Entertainment
  • Shownieuws
  • Patrick van Emst / Brunopress.nl