Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FvD doet aangifte tegen Derksen wegens uitspraak over Baudet

FvD bereidt een aangifte voor tegen Johan Derksen na zijn uitspraken over het 'liquideren' van Thierry Baudet.

Baudet Derksen

Dat Derksen de laatste tijd geen fan meer is van Forum voor Democratie en Thierry Baudet in het bijzonder, moge duidelijk zijn. Hij maakt hem uit voor 'die gek' en levert regelmatig kritiek op de politieke uitspattingen van de Forum-lijsttrekker. Normaal gesproken reageert Baudet daar niet op, maar de opmerking van gisteravond is hem in het verkeerde keelgat geschoten.

'Liquideren'

Tijdens het intro-praatje van Vandaag Inside is Baudet onderwerp van gesprek. Genee haalt een voorval aan van eerder die dag: bij de Algemene Beschouwingen liep het voltallige kabinet weg toen Baudet een speech hield waarin hij verbanden legde tussen spionnen en geheime diensten, en Sigrid Kaag. Naar aanleiding van dat optreden noemt Derksen Baudet "die gek" en stelt vervolgens dat ze "die gozer gewoon moeten liquideren".

"Sorry? Kan dit er nog uitgeknipt worden? Dat heeft 'ie niet gezegd", grapt Genee. Direct daarna legt Derksen uit wat hij bedoelde met zijn opmerking: "Ze moeten hem uit die Kamer schoppen."

Genee: "Oh dát bedoel je!"

Forum bereidt aangifte voor

Heel lang duurt het niet voordat Baudet op de hoogte is van de uitspraak van Derksen. Nog tijdens de uitzending deelt de FvD-man het fragment op Twitter, met daarbij de opmerking: "Bijzonder".

Ook via het officiële account van zijn partij wordt gereageerd op de uitspraken van Johan Derksen - via een tweet maakt Forum voor Democratie bekend dat er een aangifte wordt voorbereid tegen de tv-persoonlijkheid.

Uit dat bericht: "Johan Derksen roept live op televisie op tot het liquideren (!) van Thierry Baudet. Presentator Wilfred Genee lacht vrolijk mee. Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven."

'Ik bedoelde elimineren'

Bovenstaand bericht bereikt de VI-mannen nog tijdens de uitzending. Genee leest de tweet dan ook hardop voor aan tafel, waarop het publiek in de lach schiet. Derksen stelt kort daarop dat hij zich versprak en 'elimineren' bedoelde, niet 'liquideren'. Een verspreking waarvan hij "alle consequenties aanvaardt", aldus 'De Snor' zelf.

Nieuws
  • Shownieuws, RTL Boulevard
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl en Robert Meerding