Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lil Kleine en vrienden betrokken bij vechtpartij in Amsterdamse club

In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Amsterdamse Club Air aan de Amstelstraat een vechtpartij uitgebroken tussen de vriendengroep van rapper Lil Kleine en andere clubbezoekers. Een 24-jarige bezoeker van de club werd later die avond zwaar mishandeld aangetroffen op de Blauwbrug. De recherche vermoedt dat het slachtoffer is mishandeld naar aanleiding van het incident in Club Air.

Lil Kleine en vrienden betrokken bij vechtpartij in Amsterdamse club

In de nacht van donderdag op vrijdag ontstond laat op de avond een discussie tussen de vriendengroep van Jorik Scholten (de echte naam van de rapper) en andere aanwezigen in Club Air, zo bevestigt een medewerker aan Het Parool. Ook de rapper zou hierbij aanwezig zijn geweest. Een discussie leidde toen tot over en weer geduw. Beveiligers wisten de groepen uit elkaar te halen en erger te voorkomen. De mannen waren daarna niet meer welkom in de club.

Om 04:15 is een 24-jarige betrokkene van de vechtpartij op de Blauwbrug in het centrum extreem zwaar mishandeld en beroofd aangetroffen. De politie verklaart dat het slachtoffer meerdere keren tegen zijn hoofd is geslagen en geschopt, en dat hij is beroofd van zijn tas en horloge. De 24-jarige man is naar het ziekenhuis afgevoerd. Hoe het met hem gaat is vooralsnog onbekend.

De politie vermoedt dat er een verband is tussen de mishandeling en het incident in Club Air. De advocaat van Jorik heeft bevestigd dat de rapper inderdaad aanwezig was in de club. Lil kleine zou niet betrokken zijn geweest bij de mishandeling buiten de club, zo stelt de advocaat. "Jorik is in Club Air lastiggevallen en vervolgens is hij door een beveiliger naar zijn auto begeleid en vertrokken. Jorik is niet betrokken bij wat zich daarna buiten de club heeft afgespeeld en heeft daar ook geen weet van."

De recherche vermoedt dat de mishandeling met voorbedachten rade plaatsvond naar aanleiding van het conflict dat zich eerder in de club afspeelde. Het onderzoek is in gang. Het onderzoeksteam laat weten dat het op zoek is naar twee taxichauffeurs die het slachtoffer hebben geholpen met het verzamelen van spullen uit zijn tas. Zij zouden vlak daarna nog met de politie hebben gesproken.

Nieuws
  • Het Parool, Telegraaf
  • BrunoPress