Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Levenslang voor vegan-moeder na overlijden ondervoed zoontje

De vrouw werd vorige maand al schuldig bevonden aan zes aanklachten, maar kreeg gisteren pas haar straf te horen.

Vegan

Sheila O’Leary uit het Amerikaanse Cape Coral spendeert de rest van haar leven in de bak, zo werd maandag duidelijk. In juni werd de 39-jarige moeder al schuldig bevonden aan meerdere zware aanklachten, waaronder moord met voorbedachten rade op haar zoontje.

Haar man Ryan O’Leary wordt verdacht van dezelfde strafbare feiten, maar is nog niet voor de rechter verschenen. Hij wacht zijn proces af in de gevangenis.

Vegan

Aanleiding van de veroordeling is de dood van het zoontje van het veganistische echtpaar, Ezra. Het kind stierf in september 2019 aan zware ondervoeding en uitdroging.

Dit kwam door het veganistische dieet dat zijn ouders hem gaven; de kleine Ezra kreeg van hen enkel rauwe groenten en fruit te eten. Hierdoor takelde zijn gezondheid af tot het punt dat hij heel slecht sliep en op een gegeven moment helemaal niet meer at. En ondanks dat het duidelijk was dat hij er slecht aan toe was, handelden de ouders niet. Ze schakelden geen medische hulp in en hielden de situatie onder de pet. Uit autopsie is gebleken dat Ezra (1,5) op het moment van zijn dood slechts 7 kilo woog en de bouw had van een baby van 7 maanden.

Het Amerikaanse echtpaar had naast het jongetje van anderhalf nog twee kinderen (3 en 5) die enkel mango's, bananen, avocado's en ramboetans te eten kregen. Ook zij waren zwaar ondervoed op het moment dat de autoriteiten lucht kregen van de zaak.

Misdaad
  • AD, de Telegraaf
  • LEE COUNTY SHERIFF’S OFFICE