Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoge energieprijzen? Zo vier je Halloween in het donker!

Je hebt het vast wel gemerkt: de energieprijzen gaan door het dak. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen Halloween feest kan geven! Het engste feest van het jaar vier je meestal toch in het donker. Dat komt goed uit! Daarom tippen we je vier leuke ideeën voor Halloween in het donker. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap.

Halloween

1. Hou een seance

Bij een seance zit een groep mensen in een kring om geesten op te roepen. Je hebt er alleen een ouijabord, (zwarte) kaarsen en tarotkaarten bij nodig. En wil je het nóg enger maken? Maak de ruimte zo donker mogelijk en schakel een paranormaal medium in. Deze kan in contact komen met de doden en je helpen met geesten te communiceren.

Tijdens een seance is het lekker griezelen. Want wat als de kaarsen ineens uitwaaien of je een aanraking voelt? Zijn dat echt geesten die contact zoeken of is het je eigen verbeelding? Check voor je begint deze handige checklist zodat je alles bij de hand hebt.

2. Doe een geestentour

Je hoeft Halloween niet perse thuis te vieren. Ga op zoek naar geesten tijdens een griezelige geestentour. Zoek uit of er bij je in de buurt spookhuizen of andere creepy plekken zijn om naartoe te gaan, zoals begraafplaatsen. Misschien zijn er ook bezienswaardigheden met een duister verleden. Dit idee is zowel goedkoop als leuk om te doen.

3. Los een moordmysterie op

Tijdens het engste feest van het jaar is er niets leukers dan een spannend moordmysterie. Leef je uit op een duister plot: doe bijvoorbeeld ‘gif’ in het eten van het slachtoffer tijdens het diner of een zet een moordpartij in scène tijdens een themafeest. Trommel je vrienden op en geef ze een rol. Zorg ervoor dat iedereen verkleed is in een creepy halloween kostuum en verlicht de ruimte(s) alleen met wat kaarsen. Zo creëer je een enge sfeer. Kijk ook hier voor tips hoe je een moordmysterie organiseert.

4. Kijk enge horrorfilms

Griezelen kan natuurlijk ook vanaf de bank. Nodig wat vrienden uit, doe het licht uit en zoek de engste horrorklassiekers op. Denk bijvoorbeeld aan The Exorcist, The Shining en The Descent. En wedden dat het raspende stemgeluid van het kind uit The Ring je de stuipen op het lijf jaagt?

Gaan jullie voor een heuse griezel-marathon? Check dan ook deze huiveringwekkende films voor extra inspiratie. Laat je vrienden tijdens de filmmarathon extra schrikken, door je tijdens een zogenaamd toiletbezoekje stiekem in je meest scary halloween outfit te hullen.

Nog beter: zoek een outfit uit die bij de film past en kleed je als de bad guy. Freddy, uit A Nightmare from Elm Street bijvoorbeeld. Hoedje op, rood-zwarte trui aan, klauw om. Doet het altijd goed. Of wat te denken van die andere klassieke engerd: Jason Voorhees, uit de slasher-filmserie Friday the 13th? Iedereen schijt immers in z'n broek als er ineens een kerel met een ijshockeymasker de kamer in sluipt en uit volle borst begint te schreeuwen, precies op een eng moment in de film. Hoe dan ook, we wensen je een huiveringwekkend Halloween.