Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Halloweenfilm House of No Limits 100.000 keer bekeken op YouTube

De Halloweenfilm House of No Limits is afgelopen weekend meer dan 100.000 keer bekeken op YouTube. Dit meldt producent EndemolShine Nederland. De film draait om bekende influencers die worden uitgenodigd voor een feest. Eenmaal daar probeert een moordenaar hen een voor een te vermoorden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Speelfilms die in de bioscoop draaien worden bij 100.000 bezoekers onderscheiden met een Gouden Film. Volgens Frank de Wit, producent van House of No Limits, is het wellicht discutabel om House of Limits dezelfde status toe te kennen op basis van YouTube-views. "De barrière om de film te kijken is natuurlijk een stuk lager als deze gratis op YouTube is te zien. Deze distributievorm is compleet nieuw, dus het is ook tijd voor een nieuwe maatstaf. Tot die tijd houden we deze aan en zijn we ongelofelijk blij met het resultaat", zegt De Wit.

De cast van de Halloweenfilm bestaat uit Fred van Leer, Thomas van der Vlugt van StukTV en YouTube-ster Lize Korpershoek. Ook Donny Roelvink, Gaby Blaaser en voormalig staatssecretaris Fred Teeven spelen mee in de productie. De film is in zijn geheel gedraaid op een Samsung Galaxy S10.

House of No Limits was het hele weekend trending op YouTube, met als hoogste notering de derde positie en dat is opvallend volgens De Wit: "We hebben ervoor gekozen om de film op een nieuw YouTube-kanaal te distribueren. Dat betekent dat we geen gebruik hebben kunnen maken van een bestaande fanbase op YouTube, zoals bijvoorbeeld de video’s van StukTV die ook trending staan, maar gebruik maken van een fanbase van meer dan twee miljoen. Als de film dan toch door YouTube het hele weekend wordt aanbevolen en zo hoog staat, betekent dit dat kijkers lang naar de content hebben gekeken én dat de film veel likes en comments heeft gegenereerd. Daar zijn we heel trots op."