Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Is moordenaar Sharif nu 
ober op Egyptisch terras?

Onverteerbaar is het voor de nabestaanden: de voortvluchtige moordenaar van John Meijers schijnt doodleuk koffie te serveren in een Egyptische badplaats.

Sharif

De gefortuneerde zakenman John Meijers (42) heeft de twijfelachtige eer het eerste moordslachtoffer van dit millennium te zijn: op 1 januari 2000 wordt hij dood aangetroffen in zijn Mercedes achter het appartement van zijn moeder in Weert. De directeur van een softwarebedrijf is doodgeschoten.

De politie komt al snel uit bij zijn 22-jarige vriendin Halima, tevens een van zijn werknemers. John was zo verliefd op de Marokkaanse dat hij zich had bekeerd tot de islam. Halima zou de moord samen met Sharif Korz (dan 21 jaar) hebben gepleegd. Zij wordt in eerste instantie vrijgesproken, Korz krijgt in hoger beroep twaalf jaar cel aan zijn broek.

Maar dan neemt Korz de benen, waardoor hij nog steeds ruim 11,5 jaar van zijn celstraf moet uitzitten.

Sharif Korz is nu 44 jaar en zou – na een verblijf in Zwolle – nu koffie serveren op een terras in een Egyptische badplaats. De politie heeft deze recentere foto van van hem vrijgegeven. Zijn tronie hangt sinds kort ook op alle Europese luchthavens.

Het heeft er alle schijn van dat het net zich sluit rond Korz, maar de politie benadrukt dat alle tips welkom zijn. Weet u waar Sharif Korz zich ophoudt? Bel dan met de Opsporingslijn (0800-6070) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Bevindt u zich in Egypte? Bel dan met +3179-3459800.

Misdaad
  • Politie e.a.