Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wesley Sneijder zet weer kwaad bloed in geboortestad Utrecht

Wesley Sneijder heeft zich in VI-spin-off Veronica Offside kritisch uitgelaten over de club van zijn geboortestad. De oud-voetballer bevestigde eens te meer dat hij een 'echte Ajacied' is, een voorkeur die al vaker voor onvrede heeft gezorgd in de Domstad.

Wesley Sneijder

Op vragen van Wilfred Genee over het reilen en zeilen bij de Utrechters had Sneijder een duidelijk antwoord. Hij is maar voor 1 club in Nederland. ”Hoe bedoel je voor wie ben ik? Ik ben gewoon altijd Ajacied geweest, in hart en nieren", vertelt de recordinternational.

De Utrechtse voetbalclub heeft tot nu toe teleurstellend gepresteerd in de Eredivisie, ook al zijn er nog maar twee wedstrijden gespeeld. Wesley slaapt daar geen nacht minder om. “Ik ben nooit echt voor Utrecht geweest... Ik ben voor de stad Utrecht... FC Utrecht is daar onderdeel van.”

Op sociale media kon Sneijder rekenen op een paar woeste Utrecht-fans, maar zijn hart ligt nu eenmaal in de ArenA en niet in de Galgenwaard. "Ik heb daar alles aan te danken... mijn carrière ben ik daar begonnen. Ik heb daar een fantastische tijd gehad in mijn jeugd."

Harde kern

De rollen zijn ook wel eens omgedraaid geweest voor Sneijder. Hij haalde aan het eind van zijn carrière de woede van Ajacieden op de hals door te besluiten om zijn allerlaatste wedstrijd als prof in de Galgenwaard te spelen. Toen werd hij door de harde kern van Ajax, de F-Side, uitgemaakt voor ‘Popie Jopie’ en een ‘valse hond’.

Wesley Sneijder reageerde destijds in stijl, door een video op te nemen waarin hij over de A1 bij Amsterdam rijdt met op de achtergrond het Utrechtse volksliedje Als Ik Bovenop de Dom Sta.

De oud-speler heeft dus een ingewikkelde relatie met de achterban van beide clubs. Hij is voor Ajax, maar heeft toch ook een prettig weekend wanneer Utrecht scoort. "Ik vind het jammer om te zien, ik bedoel... Utrecht, mooie club, grote ambities, alleen dan sta je na twee wedstrijden op twee punten. En op papier zijn het wel de tegenstanders waartegen je moet winnen."

Sport
  • Veronica Offside
  • Pro Shots/Stanley Gontha