doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

3 dingen die je als ondernemer niet mag onderschatten

Het starten van je eigen onderneming is niet makkelijk. Er komt ontzettend veel bij kijken en dus is een degelijke aanpak noodzakelijk.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-650dcd73af92a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650dcd73af92a img{#fig-650dcd73af92a img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-650dcd73af92a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650dcd73af92a img{#fig-650dcd73af92a img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-650dcd73af92a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650dcd73af92a img{#fig-650dcd73af92a img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-650dcd73af92a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650dcd73af92a img{#fig-650dcd73af92a img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Ondernemer

De juiste kennis van zaken is essentieel, hoewel je als startende ondernemer niet alles direct goed kunt doen. Onderweg maak je allerlei fouten waar je van kunt leren, maar er zijn ook een hoop dingen die je met de juiste kennis kunt voorzien en waarop je dus al kunt inspelen. Zaken die je als ondernemer niet mag onderschatten omdat ze je helpen je bedrijf een goede start te geven, te laten groeien of de dagelijks gang van zaken makkelijker te maken. Door middel van deze tips ben je al wat beter voorbereid op zaken waar je anders wellicht van tevoren niet bij had stilgestaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Een goed ondernemingsplan

Wanneer je een bedrijf wilt starten kun je er niet omheen om een goed ondernemingsplan te schrijven. Het is niet verplicht en wordt daarom ook niet altijd gedaan. Toch is het verstandig dit wel te doen. Waarom is dit dan zo belangrijk? Het schrijven van zo’n plan dwingt je om te kijken naar je korte- en langetermijn doelen, je positie in de markt, marketing en een sterkte-zwakteanalyse. Dit is nog maar een klein onderdeel van wat er in je plan moet worden uitegewerkt. Door over al deze zaken na te denken en uit te werken in een plan kun je jezelf sterk in de markt zetten en heb je een streepje voor op de concurrentie. Maak je gebruik van investeerders of een bank om je onderneming te starten dan kijken zij naar de haalbaarheid van je idee en of het rendabel is. Met een gedegen en goed opgesteld plan kom je beslagen ten ijs en weet je waar je het over hebt. Je hebt immers onderzoek gedaan. Ook wanneer je niet afhankelijk bent van investeerders, is het nog steeds prettig om een ondernemingsplan te schrijven. Het is een document waar je te allen tijde op terug kunt vallen en informatie uit kunt halen als je er zelf even niet meer uitkomt. Onderschat dit dus zeker niet.

Hoe betaalt de klant?

Als je een bedrijf start waar klanten iets kunnen kopen heb je daar natuurlijk een betalingssysteem voor nodig. Hoewel dit misschien niet het eerste is waar je aan denkt, is het hebben van een goed werkend systeem belangrijker dat je wellicht denkt. Met de juiste kassasystemen maak je betalingen voor de klant én voor jezelf een stuk makkelijker. Het maakt niet uit wat voor onderneming je runt, of dat nu een sportclub, horecazaak of winkel is, met een goed kassasysteem voorkom je een hoop gedoe. Er zijn natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden dus het is belangrijk om te kijken naar wat het beste bij jouw bedrijf past. Kies je voor een zelfservice kassa waar mensen hun eigen drankje in de sportclub kunnen afrekenen? Dit scheelt personeel, want die heb je daar niet voor nodig. In een horecazaak kies je daar natuurlijk niet voor en heb je een ander systeem nodig. Het liefst eentje die eenvoudig werkt zodat je op een drukke avond daar geen zorgen over hebt of problemen ondervindt. Het is dus belangrijk dat je met een makkelijk en snel te begrijpen systeem werkt, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je werknemers en klanten.

Durf de leiding te nemen

Een eigen bedrijf hebben kan betekenen dat je alles helemaal alleen doet, zeker in de eerste periode wanneer je nog niet genoeg omzet draait om personeel te kunnen betalen. Maar sommige werkzaamheden kun je nu eenmaal niet alleen doen. Ook wanneer je bedrijf groeit en je het niet meer alleen aankunt heb je werknemers nodig. In dat geval heb je zomaar ineens personeel in dienst. Een goede ondernemer zijn, betekent helaas niet altijd dat je automatisch ook een goede leider bent. Dit is dan ook een niet te onderschatten onderdeel van het hebben van je eigen onderneming. Niet iedere ondernemer heeft van zichzelf de eigenschappen van een geboren leider. Dat betekent echter niet dat je daarin niet kunt groeien. Het is voor bijna iedereen mogelijk om een goede leider te worden. Durf jezelf open te stellen en te leren van anderen, vraag advies en investeer in goede training. Jezelf kwetsbaar opstellen is daarbij heel belangrijk. Heb je personeel in dienst, neem je taak als leidinggevende dan ook uiterst serieus en wees bereid te leren en te groeien in jouw nieuwe rol.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws