Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

YouTube-zanger op het matje bij politie vanwege knettervalse covers

De man heeft inmiddels excuses gemaakt voor zijn creatieve uitspattingen.

Valse zanger

We kennen ze wel, die mensen die denken dat ze de sterren van de hemel zingen maar in werkelijkheid de gehele nabije omgeving doet denken dat het luchtalarm afgaat. Mensen die ooit een keer hebben gehoord dat ze er vooral mee door moeten gaan, maar waarvan niemand durft te zeggen dat ze eigenlijk geen talent hebben. Maar als niemand het durft te zeggen, doet de politie van Bangladesh het wel.

De Bengalese internet-grootheid Hero Aĺom* moest afgelopen week op het politiebureau verschijnen om eens tekst en uitleg te geven bij zijn zangkunsten. Hij vergaart duizenden views op YouTube met covers van populaire Bengalese liedjes, maar niet omdat hij zo'n gouden keeltje heeft. Mensen kijken vaker uit leedvermaak.

Op het bureau moest Hero Aĺom zich verantwoorden voor het ruïneren van enkele klassiekers uit Bangladesh. De politie vond het maar niks hoe de zanger met zijn "lelijke" voorkomen en zijn "valse" stem de gouwe ouwes uit zijn thuisland vertolkte. Hij moest zelfs een verklaring ondertekenen waarin hij beloofde te stoppen met het zingen van de klassiekers.

Censuur

Het klinkt wellicht inspirerend, zo'n verklaring. Wanneer gaan wij dit met Guus Meeuwis en Suzan & Freek doen? Nou, voorlopig niet. Het is natuurlijk best zorgelijk dat de politie zich bemoeit met de uitingen van, hoe vals hij ook zingt, een kunstenaar. Hero is dan ook zeer ontstemd over de behandeling die hij van de agenten kreeg.

"De politie haalde me thuis op en hebben me voor 8 uur vastgehouden op het bureau", meldt de internetgekkie aan de Hindustan Times. Volgens de politie ging het niet alleen om de atonale zang van de liedjes, maar ook het veranderen van de traditionele Bengalese zangvorm die bij de nummers hoort. Hero Aĺom heeft inmiddels excuses gemaakt voor de liedjes.

*De man op de foto is ter illustratie en dus niet het nachtegaaltje uit het artikel.

Bizar
  • Hindustan Times
  • iStock, m-gucci