Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Transvrouw moet vrouwengevangenis verlaten na bezwangeren mede-gevangenen

Demi M., een 27-jarige transvrouw, moet deze week een vrouwengevangenis in New Jersey verlaten. M., die een gevangenisstraf van maar liefst 30 jaar uitzit voor doodslag, heeft in de vrouwengevangenis twee mede-bajesklanten zwanger gemaakt.

Transvrouw moet vrouwengevangenis verlaten na bezwangeren mede-gevangenen

Demi M. zou een relatie met wederzijdse toestemming hebben onderhouden met de twee vrouwen die nu zwanger zijn. Dat klinkt misschien prima, maar in de staat New Jersey is elke seksuele relatie tussen gevangenen verboden. M. moet voorlopig haar straf uitzitten in een inrichting voor mannen tussen de 21 en 30 jaar oud.

Volgens Dan Sperrazza, een Correction Officer van de staat New Jersey, zitten er nog drie andere transvrouwen in de manneninrichting. Het kan volgens hem geen kwaad om in sommige gevallen een transvrouw, die geboren is met mannelijke geslachtskenmerken, in een inrichting voor mannen te zetten.

Overeenkomst

Niet lang geleden werd iemand met mannelijke geslachtskenmerken standaard in een mannengevangenis geplaatst. Pas vorig jaar tekende de staat een overeenkomst met een organisatie die opkomt voor de rechten van gevangenen, waarin staat dat transpersonen worden geplaatst op basis van hun gender-identiteit.

Dat is in dit geval niet misgegaan, vindt Sperrazza. ""Bij keuzes omtrent de plaatsing van veroordeelden wordt altijd rekening gehouden met gender-identiteit, de gezondheid en de veiligheid van een individu."

Om in het mannencomplex nog eens een mede-gevangene te bezwangeren, moet Demi M. van hele goede huize komen.

Bizar
  • iStock