Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Cipier heeft seks met gedetineerde uit vrouwenbajes Ter Peel

Bij de directie van de gevangenis zou de vrouw bekend staan als 'seksverslaafd'. Eerder dit jaar werd er ook al een medewerker van de vrouwenbajes weggestuurd wegens een relatie met een gedetineerde. Het gevang Ter Peel, Evertsoord in de provincie Limburg, is de grootste vrouwengevangenis in Nederland.

Gevangenis

Nadat er signalen werden opgevangen dat het binnen vrouwengevangenissen in Nederland wel eens vreselijk mis kon gaan wat betreft seksueel grensoverschrijdend gedrag, structurele seksuele intimidatie en verkrachtingen door personeel besluit vrouwenbajes Ter Peel vorig jaar om een onderzoek te starten. Niet alleen gaat het mis in de grootste vrouwengevangenis van Nederland, maar ook in Nieuwersluis en mogelijk Zwolle. Dat laat de advocaat van de gedetineerden, Johan Oosterhagen, weten.

Ontslag

In vrouwenbak Nieuwersluis werd er al eerder een bewaker ontslagen wegens seksueel misbruik, dat meldt de Telegraaf. Een 47-jarige cipier zou in de periode tussen 2010 en 2016 drie gedetineerden seksueel hebben misbruikt. Vorig jaar mei werd de man opgepakt. Ook in vrouwengevangenis Ter Peel was het raak. Een medewerker van een ondersteunende dienst ging hier een relatie aan met een gevangene. Dit gebeurde afgelopen maart. Ook deze medewerker kon uiteraard zijn spullen pakken.

Seksverslaafde gedetineerde

Een cipier in bajes Ter Peel gaat nog een stapje verder in een niet-professionele relatie aangaan met één van de gedetineerden en heeft seks met een gevangene. "Dat is vanzelfsprekend niet toegestaan", laat de woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen weten. "Nadat de medewerker hiermee half juli werd geconfronteerd heeft de directie hem de toegang ontzegd en is de arbeidsovereenkomst beëindigd", gaat de woordvoerder verder.

De bewaker ging de cel van de gedetineerde vrouw binnen om seks met haar te hebben, terwijl de vrouw bekend zou staan als 'seksverslaafde'. Hiermee zou de gevangene een makkelijk slachtoffer zijn. De cipier werd op staande voet ontslagen.

Advocaat Johan Oosterhagen vindt dat de vrouw in kwestie beschermd had moeten worden. "Het zo geheten vier-ogenprincipe, wat inhoudt dat minimaal twee medewerkers samen aan het werk zijn, is hier blijkbaar niet gehanteerd", laat de advocaat aan de krant weten. Oosterhagen geeft aan dat het vier-ogenprincipe juist ooit is ingevoerd om dit soort nare incidenten te voorkomen.

Het is niet bekend wanneer het incident precies plaatsvond in vrouwenbajes Ter Peel. De mannelijke bewaker werd half juni ontslagen.

Misdaad
  • De Telegraaf
  • Adobe Stock