Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

333 weken onzekerheid

Op 11 juli is het precies 333 weken geleden dat Mariëlle Markgraaff (37) uit Helmond tijdens een loopje met haar hond werd doodgeslagen. De politie tast nog steeds in het duister. Wie had het gemunt op de moeder van twee?

Mariëlle Markgraaff

Mariëlle Markgraaff verlaat op 22 februari 2016 rond 22.00 uur het huis van haar moeder op een woonwagenkamp aan de Bakelsedijk in Helmond. Ze gaat de hond uitlaten. Een half uur later wordt ze door een bewoner van het kamp zwaargewond teruggevonden op het fietspad, op slechts enkele tientallen meters van het kamp, met haar hondje in haar armen. Ze is met een zwaar voorwerp op haar hoofd geslagen. Reanimatiepogingen mogen niet baten, ze overlijdt nog diezelfde avond aan haar verwondingen.

Mariëlles kinderen (dochters van dan 10 en 12 jaar) leven sindsdien in een nachtmerrie. Waarom moest haar moeder dood? De politie heeft ook geen idee. Er wordt al snel een verdachte aangehouden – portier Dennis K. uit Helmond – maar die wordt ook weer snel vrijgelaten. Sindsdien blijft het vrij stil vanuit de politie. Ja, het is duidelijk dat het níet om een roofmoord gaat. En dat Mariëlles ex-man – ze was recent gescheiden, vandaar dat ze tijdelijk bij haar moeder was ingetrokken – er niks mee te maken heeft. Over het motief tast de politie ook in het duister.

Een woordvoerder: “Als we kijken naar de aard van het geweld waarmee Mariëlle om het leven is gebracht – ze is met een massief voorwerp op haar hoofd geslagen – dan lijkt het erop dat het gaat om een emotionele daad.”

Omdat het onderzoek twee jaar na de moord nog muurvast zat, werd besloten een beloning van 15.000 euro uit te loven voor de tip die leidt naar de dader. Die beloning staat nog steeds open. Weet u meer over deze zaak? Over de reden waarom iemand heel boos op Mariëlle zou kunnen zijn geweest? Neem contact op met de politie (0800-6070) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Misdaad
  • ANP e.a.