Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Moordenaar van Milica van Doorn in gevangenis overleden

Hüseyin A., de man die is veroordeeld voor de moord op Milica van Doorn in 1992, is overleden in de gevangenis. 

Moordenaar van Milica van Doorn in gevangenis overleden

De dood van Hüseyin is inmiddels officieel bevestigd. Een doodsoorzaak is vooralsnog onbekend, maar er zou geen sprake geweest zijn van een misdrijf of zelfmoord. A. overleed zondag rond elf uur ’s ochtends, nadat hij was gaan sporten. Dat meldt De Telegraaf aan de hand van een gesprek met Richard Korver, de advocaat van de nabestaanden van Milica.

Moord op Milica van Doorn

Op 7 juni 1992 kwam de 19-jarige Milica van Doorn niet thuis van een feestavondje in Zaandam. De volgende ochtend werd door een pastoor haar levenloze lichaam gevonden in een vijver. Haar keel was doorgesneden en haar lichaam vertoonde meerdere steekwonden. Ook bleek ze te zijn verkracht. Op basis van het gevonden dna-profiel werd vastgesteld dat de dader een man moest zijn met Turkse roots.

In de loop der jaren zijn er meerdere mensen verdacht geweest van de moord, maar steeds werd er niemand veroordeeld. Uiteindelijk greep de politie naar de allerlaatste strohalm om deze zaak toch nog opgelost te krijgen: het dna-verwantschapsonderzoek. Hüseyin A. deed daar niet aan mee, maar zijn broer wel. De resultaten van het onderzoek waren doorslaggevend en A. werd op 9 december 2017 aangehouden voor de moord op Milica. Hij werd in 2018 veroordeeld tot twintig jaar celstraf.