Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slachtoffer liquidatie Rotterdam is broer van in 2020 doodgeschoten Junny Frans

Bij de Nassahauhaven in Rotterdam werd zondagavond de 34-jarige Shantienne Frans geliquideerd. Twee jaar daarvoor kwam zijn jongere broer Junny bij een schietpartij om het leven.

Slachtoffer liquidatie Rotterdam is broer van in 2020 doodgeschoten Junny Frans

Junny Frans werd in 2020 geliquideerd in de buurt van zijn woning aan de Bramentuin in IJsselmonde. De daders, een 21-jarige Dordtenaar genaamd Michelangelo B. en Anderson B. (21) uit Capelle aan den IJssel, kregen respectievelijk 18 en 17 jaar celstraf. Michelangelo zou de fatale schoten hebben gelost en Anderson zou de vluchtauto hebben bestuurd. Een reden voor de moord werd nooit ontdekt.

Tijdens de rechtszaak werd één van de daders aangevallen door de oudere broer van Junny, Shantienne Frans, de man die afgelopen zondag werd geliquideerd. "Ik kon er niet meer tegen om steeds naar de moordenaar van mijn broertje te kijken", sprak hij destijds. "Ik heb geen spijt, ik vind het jammer dat ik hem niet heb geraakt."

De moord op Shantienne vond zondag rond 23.30 uur plaats, meldt de politie via Twitter. Ten minste één getuige heeft beelden gemaakt van de schietpartij. In de video is te zien hoe een man met een vuurwapen op het slachtoffer schiet. Direct daarna draait de schutter zich om en rent hij weg, waarna hij instapt in een zilvergrijze auto. De vluchtwagen gaat er daarna met hoog tempo vandoor.

Uitgebrande auto

Kort na het incident vloog er een auto in brand in de buurt aan de Feijenoordkade, in de buurt van de plek waar de schietpartij plaatsvond. Het is nog niet bevestigd of dit de vluchtauto is die te zien is in de video. De politie meldt dat de twee incidenten mogelijk aan elkaar gerelateerd zijn.

Misdaad
  • Videostill