Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Talpa roept Johan Derksen op het matje om bekentenis misbruik bewusteloze vrouw

'We hebben allemaal onze jeugdzonden', verklaarde Johan Derksen over de bizarre anekdote. Talpa denkt er in elk geval het hunne van, en gaat met de presentator in gesprek.

johan derksen

Het kon natuurlijk niet uitblijven, gisteravond aan tafel bij Vandaag Inside. De beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, aan het adres van Johnny de Mol kwamen voorbij. Maar dat Johan Derksen vervolgens met een eigen anekdote zou komen, die naar eigen zeggen 'door de Officier van Justitie als verkrachting uitgelegd kan worden', hadden veel kijkers niet zien aankomen. Niet alleen de bizarre anekdote, maar ook de reacties van Derksens tafelgenoten krijgen nu veel kritiek. Talpa gaat in elk geval met Derksen in gesprek.

Profvoetballer

Voor Derksen als professioneel mopperkont op tv verscheen, was hij natuurlijk profvoetballer. Zo speelde hij ooit voor Veendam. En net zoals de profs tegenwoordig, hield ook een jonge Derksen buiten het veld wel van een feestje en het nodige vrouwelijk schoon.

Zo vertelde hij gisteravond in Vandaag Inside dat hij ooit met de keeper van de club op stap was en 'met twee juffrouwen' mee naar huis ging. "Je schaamt je kapot. Het is een heel smerig verhaal hoor", introduceert Derksen het verhaal. De twee dames in kwestie waren flink laveloos, en daardoor zijn zowel Derksen als de toenmalige keeper 'helemaal ondergekotst', schetst hij de situatie.

Kaars

Maar dan neemt het verhaal een bizarre wending. "Ik ben er niet trots op, maar dat soort dingen gebeuren als je jong bent: we zijn weggegaan en die juffrouw lag bewusteloos op de bank. Daar stond een grote kaars, en die hebben we erin gestopt, en toen zijn we weggegaan", aldus Derksen.

Hierop grapt René van der Gijp direct of ze de kaars wel hebben aangestoken. Derksen lacht de vraag weg, maar legt uit: "Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen. Maar dat soort dingen zijn gebeurd, en we hebben allemaal onze jeugdzonden", deelt hij. "En ik vind nu ook met dit soort beschuldigingen dat het wel ver teruggaat", refereert hij weer aan het verhaal rond Johnny de Mol.

Kritiek

Op sociale media ontstond al snel een wervelwind van kritiek. Niet alleen Johan Derksen werd het vuur aan de schenen gelegd over zijn verhaal, maar ook de overige personen aan tafel kregen het zwaar te verduren vanwege hun laconieke reactie. Zo is de hashtag #Derksen nog altijd trending topic binnen Nederlandse twittercirkels, en reageren veel kijkers met ongeloof en afschuw.

Tegelijkertijd zijn er ook personen die het voor Derksen opnemen. Zo speculeert iemand dat hij het verhaal verzint om 'de wokies een hak te zetten'. Een ander gaat mee in de opvatting dat het 'met wederzijdse instemming' was, omdat iedereen had gedronken.

Talpa in gesprek

Talpa, die de afgelopen tijd zelf ook de nodige aanvaringen heeft gehad qua grensoverschrijdend gedrag, heeft laten weten 'enorm geschrokken' te zijn van het verhaal. Aan RTL Nieuws liet een woordvoerder weten: "We gaan op de kortst mogelijke termijn in gesprek met Johan."

Geen excuses

Ondertussen heeft Derksen zelf in gesprek met het AD uitgelegd dat hij geen excuses wil aanbieden voor het verhaal. "Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan. Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen", aldus Derksen.

Of deze uitspraken gevolgen hebben voor zijn rol bij Vandaag Inside, is nog niet duidelijk.

Entertainment
  • Brunopress