Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geert Wilders geschorst van Twitter na tweet over moslims

Volgens het bedrijf kan het bericht van de PVV-leider niet door de beugel.

Geert Wilders

Twitter heeft het account van Geert Wilders tijdelijk geschorst. Dat heeft de PVV-leider zelf bevestigd na berichten van de rechtse websites De Dagelijkse Standaard en NieuwNieuws en tweets van meerdere PVV-Kamerleden. Aanleiding is een tweet over moslims die volgens het bedrijf niet door de beugel kan.

Tijdelijk beperkt

Wilders laat weten dat zijn account 'tijdelijk beperkt' is door Twitter, vanwege een aantal tweets die hij heeft verstuurd. Er was vooral één tweet die niet door de beugel kon volgens Twitter. Dat zou gaan om een bericht gericht aan de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif. Hierin heeft Wilders het onder meer over de vele doodsbedreigingen die hij krijgt van moslims in Pakistan.

De tweets zijn, net als het account van de PVV-leider, nog steeds zichtbaar, maar Wilders kan zelf momenteel niet bij zijn account. De politicus geeft aan dat hij zijn account binnen twaalf uur terug kan krijgen, mits hij bepaalde tweets van zijn profiel verwijderd.

Niet in strijd met de regels

Wilders is het echter niet met de gang van zaken eens en is daarom bij Twitter in beroep gegaan. Dit komt omdat het bedrijf in eerste instantie meldde dat de betreffende tweet niet in strijd was met de regels. Later kwamen ze hier echter op terug en volgden deze maatregelen.

Het account van de politicus blijft geschorst tot de uitspraak is gedaan. Wanneer dat zover is, is nog onbekend. De PVV-leider hoopte dat er binnen twee dagen een uitspraak zou liggen, maar zegt dat het inmiddels al langer duurt. Zijn laatste twee is van 20 april. Twitter zelf is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar, meldt NU.nl.

Nieuws
  • NU.nl
  • Brunopress