Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

5 veelbelovende (nieuwe) sectoren om in te werken

Wat je carrière en sector ook mag zijn, het kan helemaal geen kwaad om zo nu en dan even om je heen te kijken. De arbeidsmarkt is immers altijd in ontwikkeling. En er bestaan grote verschillen tussen sectoren: zowel qua loon, werkzekerheid, groeimogelijkheden, jobinhoud, werksfeer als de balans tussen werk en privé. Zo zijn er nou eenmaal sectoren die hoger scoren wat betreft de werktevredenheid en carrière vooruitzichten. En dan zijn er ook nog die nieuwe sectoren die vooruitstrevend en veelbelovend zijn. Wil je graag een carrièreswitch maken? Hier zijn vijf veelbelovende (nieuwe) sectoren om in te werken.

cv

Kijk vooral naar wat de beste sector is voor jou. Dit hangt zowel af van jouw cv, werkstijl als voorkeuren. Vind je een sector die bij jou past? Dan kun je natuurlijk aan het solliciteren slaan, maar dan moet je wel eerst een cv maken die opvalt én past bij de sector.

1. Hernieuwbare energie

De hernieuwbare energiesector is sterk aan het groeien, nu de fossiele energiebronnen steeds verder uitgeput raken. Zo introduceert de overheid ook steeds meer initiatieven om het gebruik van deze energie aan te moedigen. Hernieuwbare energie is daarom ook steeds populairder aan het worden. De verwachting is dan ook dat deze sector alleen maar zal blijven groeien en dat de werkgelegenheid hierdoor ook zal toenemen.

2. Cloud computing

Cloud computing bleek ontzettend nuttig tijdens de pandemie. Er kon zo op afstand worden gewerkt, zonder dat er daarbij problemen waren bij de toegang tot bestanden op bepaalde servers. Maar ook na de pandemie is het de verwachting dat het thuiswerken niet (compleet) zal verdwijnen. Het heeft nou eenmaal zo zijn voordelen. Daarom zal de cloud computing sector ook de komende jaren erg veelbelovend blijven.

3. Cyberbeveiliging

Bedrijven gebruiken en delen steeds meer gegevens, hierdoor groeit ook het belang van cyberbeveiliging. Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van de risico’s en het gevaar van aanvallen. Ze hechten daarom veel waarden aan het beschermen van hun computernetwerk en -systeem. Dit alles zorgt ervoor dat de werkgelegenheid in deze sector de komende jaren alleen maar zal blijven groeien.

4. Gezondheidszorg

Tijdens de corona crisis is het belang van een goede gezondheidszorg overduidelijk geworden, zo wordt er de komende jaren waarschijnlijk ook veel geïnvesteerd in deze sector. De gezondheidszorg is verder ook heel veelzijdig. Banen in deze sector worden daarom gegroepeerd in vijf categorieën: ziekenhuizen, zorgverleners, verpleging en verzorging, thuiszorg en poliklinische/laboratoriumdiensten. Hierdoor bevat deze sector veel verschillende soorten banen en is er ook veel werkgelegenheid.

5. Kunstmatige intelligentie

Er wordt veel gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie, ook wel AI genoemd. Het komt dan ook steeds meer voor in ons dagelijks leven: van de chatbot in het online chat systeem van een bedrijf tot Siri die vraagt wat je nodig hebt. Dit is allemaal gebaseerd op kunstmatige intelligentie en machine learning technologieën. Steeds meer bedrijven profiteren van de voordelen van AI, waardoor deze sector alleen maar zal blijven groeien.

Lijkt een van deze sectoren jou wel interessant? Ga dan op onderzoek uit en kijk of de sector echt een match is met jouw profiel.

Lifestyle
  • iStock, KanawatTH