Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man bouwt ultieme ondergrondse mancave in achtertuin

Deze knakker heeft het dik voor mekaar.

Mancave

Wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt en als een burgerlul met je vriendin een rijtjeswoning intrekt, is dat natuurlijk een hartstikke mooie mijlpaal in je leven. Dat betekent alleen wel dat je soms creatief moet zijn om alsnog degelijke huisavondjes met je vrienden te kunnen organiseren. Deze vent is daarvoor tot het uiterste gegaan.

Binnenshuis heeft zijn partner wellicht de broek aan, en dus heeft hij zijn toevlucht gezocht tot de achtertuin. Menig man plaatst daar een barbecue en een parasol. Biertje erbij, een van die dikke vette Van der Garde loungesets opstellen en je kunt los. Deze doe-het-zelver gaat echter nog een paar stappen verder. Zijn idee: een ultieme mancave met thuisbioscoop.

Next level mancave

Omdat hij zijn vrouw/vriendin en buren niet wilde lastigvallen met slechte muziek en het geluid van lallende gasten, bouwde hij zijn mannengrot ondergronds. Een ander voordeel hiervan: zijn cave neemt nagenoeg geen ruimte in beslag. I-de-aal.

Toen hij eenmaal een gat had uitgegraven dat groot en diep genoeg was, begon hij met bouwen. Metselen, betonnen vloertje leggen, je kent het wel. In principe gaat het om een compleet gebouw dat weggewerkt is in de aarde. Of je daar nog iets van ziet als de boel is afgedekt? Zeker niet. Zand erover en het is alsof je in een standaard tuintje rondbanjert. Zelfs de ingang is netjes weggewerkt.

Het resultaat van binnen

Leuk en aardig, zo'n bunker. Maar als je de boel van binnen niet gezellig aankleed, stelt het natuurlijk niet zoveel voor. Dan kun je net zo goed een blik pils opentrekken in een treurige garagebox. Nou, wat gezelligheid betreft zit de boel wel snor bij deze mancave. Meer dan snor zelfs.

Dit mannenhol is namelijk uitgerust met een belachelijk groot scherm. Een thuisbioscoop, zou je kunnen stellen. De ultieme plek om een spannende Champions League-pot of Glory-gevecht te kijken. Of gewoon een filmpje natuurlijk.

Ook aanwezig: een loungehoek waar je prima bier kunt hijsen en snacks in je slokdarm kunt gooien. En dat allemaal onder het genot van de hitjes van Dries Roelvink of René le Blanc. Met het volume op standje knetter natuurlijk. De buren of moeders de vrouw hebben immers nergens last van omdat de boel volledig ondergronds is gebouwd. Het enige nadeel aan het realiseren van zo'n geniaal bouwsel is wellicht het feit dat je vrienden echt elk weekend op de stoep staan om te pilsen. Kortom, we pakken de schep vast.

Lifestyle
  • Showmag, Idées Géniales
  • iStock, joshuaraineyphotography