doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Waarom elke man een mancave zou moeten bouwen

Een plek waar mannen gewoon mannen kunnen zijn. Heerlijk.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-64851d1c26194 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64851d1c26194 img{#fig-64851d1c26194 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-64851d1c26194 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64851d1c26194 img{#fig-64851d1c26194 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-64851d1c26194 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64851d1c26194 img{#fig-64851d1c26194 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-64851d1c26194 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-64851d1c26194 img{#fig-64851d1c26194 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Mancave

Een avondje Netflixen met de vrouw? Gezellig. Samen met je vriendin een dinertje buiten de deur? Waarom niet. Even op visite bij de schoonfamilie? Liever niet, maar vooruit, eens in de zoveel tijd offeren we ons op. Toch wordt een man pas écht gelukkig van één specifieke vorm van vrijetijdsbesteding: een avondje zuipen met z'n vrienden!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Eerlijk: dat wisten we natuurlijk allang. Toch is het inmiddels ook wetenschappelijk bevestigd. Uit Duits onderzoek aan de universiteit van Gottingen blijkt namelijk dat mannen stress krijgen van de omgang met hun partner en familie, maar dat tijd doorbrengen met vrienden - een typische mannenavond, bijvoorbeeld - juist stress vermindert. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het onderzoek om apen draaide, maar de resultaten zijn ook relevant voor mensen, aldus onderzoeker Christoper Young. En voor het gemak geloven we de beste man op z'n woord.

Mancave

Mannen moeten dus vooral regelmatig een mannenavond organiseren, aldus de knappe koppen uit Duitsland. Samen voetbal kijken, potje beerpong, de console aanslingeren; er zijn zat manieren om met de mannen een goeie avond te hebben. Maar hoe fijn is het als je al die dingen thuis kunt doen? Niet in de woonkamer, waar misschien vrouw en kinderen rondscharrelen, maar in je persoonlijke relaxhol. Juist ja, een heuse mancave.

Bij voorkeur ergens in de tuin, in een schuur of tuinhuis of zo. Maar ook een goed geïsoleerde kamer, kelder of zolder kan na een simpele make-over dienst doen als mannenkroeg. En zo veel werk is het nou ook weer niet: even wat Verf kopen, fris kleurtje tegen de muur kletsen, vloertje leggen, meubels en bar erin, beamer aansluiten, koelkast vol bier knallen en gaan. Zo simpel kan het zijn. Dan alleen nog wat vrienden uitnodigen en je kunt zo weer een avondje 'stress verminderen', zoals de Duitse wetenschappers dat noemen.

Mancave 2.0

De échte doe-het-zelvers pakken het echter een stuk serieuzer aan. Er bestaan zelfs mancaves met complete thuisbioscopen, walk-in-fridges, arcadekasten en ga zo maar door. Een aantal toffe voorbeelden:

Ondergronds

Het bijzondere aan bovenstaande mancave is dat de 'grot' compleet ondergronds is gebouwd. Met een paar klikken naar rechts kun je het proces zien. Van gat, via ondergrondse ruimte, naar luxe privébar en thuisbioscoop. En het mooie is: de boel is belachelijk goed geïsoleerd dankzij de omliggende grond. De buren merken er dus helemaal niks van. Zelfs niet als je met een paar man Champions League kijkt en keihard juicht - of als de verkeerde ploeg scoort: jankt.

Tuinhuisbar

Bovenstaande creatie is hét bewijs dat een tuinhuis niet per se een hok voor je grasmaaier en elektrische heggenschaar hoeft te zijn. Zaag een horizontaal gat in de zijkant, installeer een barretje met tap en klaar is kees. Nadeel: deze 'mancave' is vooral ideaal voor de zomermaanden.

Game-hok

Toegegeven, mannen hebben niet heel veel nodig om een goeie avond te hebben. Vaak is een zak borrelnoten en een krat bier genoeg. Maar hé, als je dan toch aan de klus gaat, kun je de boel net zo goed volstampen met vermaak, zoals de heren hierboven hebben gedaan. Racestoel, dartbord, pinballmachine, arcadekasten; de mannen zijn van alle gemakken voorzien.

Kortom, tijd om je eigen mancave te bouwen. Het kost je misschien wat bloed, zweet en tranen - en een paar knaken - maar je krijgt er een hoop voor terug. En doet de vrouw des huizes moeilijk? Dan kun je altijd nog zeggen dat mannenavonden goed voor de gezondheid zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws