Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

RoddelPraat zwicht en gaat berichtgeving over John de Mol rectificeren

De heren hebben besloten om deels te voldoen aan de eis van John de Mol. Maar een bedrag van 10.000 euro overmaken aan Stichting Het Vergeten Kind? "Dat vinden we bezopen."

RoddelPraat zwicht en gaat berichtgeving over John de Mol rectificeren

Het in de rechtbank opnemen tegen Famke Louise durfden Jan Roos en Dennis Schouten wel. Het tot een zaak laten komen met miljardair John de Mol? Daar passen de heren van Roddelpraat voor. Nadat het programma een sommatiebrief ontving van meneer de Mols advocaat Peter Plasman buigt het programma en gaat het rectificeren.

Het werd de heren van RoddelPraat toch wel wat warm onder de voeten nadat John de Mol een rectificatie eiste van het programma. Dit eiste de televisieproducent nadat RoddelPraat-presentator Jan Roos verkondigde dat De Mol getuigen in de mishandelingszaak van zijn zoon Johnny de Mol had omgekocht.

Zijn bewering tijdens de uitzending van woensdag 13 april luidde: "Johnny de Mol of John de Mol, alias familie De Mol, heeft alle getuigen van die vuistslag in de Harbour Club in Amsterdam in 2015 vijfduizend euro betaald. Honderdduizend procent waar. Geverifieerd, met bron en bewijs. (...) Ook de zoon van de eigenaar van de Harbour Club heeft vijf ruggen gekregen, want die was d'r ook bij, van de familie De Mol om z'n smoel te houden over dit incident."

Hier was de Mol niet blij mee.

Rectificeren

De Mol en zijn advocaat eisten een rectificatie van de mannen. Ook wilde de Familie De Mol dat RoddelPraat een bedrag van 10.000 euro zou overmaken aan Stichting Het Vergeten Kind. Dennis Schouten en Jan Roos laten weten in te gaan op de eerste eis, maar die tweede? Dat vinden ze belachelijk, zo laten ze weten de Instagrampagina van RoddelPraat.

"We hebben besloten om (deels) te voldoen aan de eis van John de Mol om een gedeelte van de uitzending (5 minuten) eruit te knippen en een rectificatie te plaatsen (maandag om 17:00 uur)."

Ook lichten ze toe waarom ze hiervoor kiezen, en dat heeft drie redenen. "Wij willen anderen niet in gevaar brengen. In een proces tegen een miljardair ben je kansloos. Wij hebben geen zin om iedere maand in de rechtbank te zitten."

Geldsom betalen

De heren nemen ook tijd om in te gaan op de geldeis. "Dat de familie De Mol nu opeens wil dat wij 10.000 euro gaan betalen aan 'Het vergeten kind' is bezopen. Wij gaan niet meewerken aan een 'Kijk eens wat wij deugen' momentje van de familie." Uiteraard hebben de mannen wel een ander idee. "Wel adviseren wij Familie de Mol in deze onrustige tijden om zelf 10.000 euro te betalen aan het 'Blijf Van Mijn Lijf Huis'.

Aan RTL Boulevard vertelt Dennis meer over dit idee. Zo vindt hij het veel gepaster dat John dit bedrag overmaakt aan de stichting. Bovendien zijn hij en Jan dan ook bereid om dit bedrag over te maken. "Stel dat John de Mol geld overmaakt dan willen wij dat ook doen, maar dan naar het Blijf Van Mijn Lijf-huis. Anders krijgen ze geen geld te zien."

Nieuws
  • RoddelPraat, RTL Boulevard
  • BrunoPress