Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bekend figuur uit Nederlandse muziekindustrie verdacht in zaak amfetaminelab

Een verdachte in deze drugszaak heeft connecties met artiesten als dj Hardwell, de Partysquad en rapper Lijpe.

Bekend figuur uit Nederlandse muziekindustrie verdacht in zaak amfetaminelab

Afgelopen donderdag vond er een pro-formazitting plaats in de zaak rond een amfetaminelab in het Drentse Stieltjeskanaal. Eén van de verdachten in die zaak, een 36-jarige man uit Utrecht, is een bekende uit de Nederlandse muziekindustrie. Dat melden Dagblad van het Noorden en Crimesite. Volgens die laatste gaat het om de 36-jarige Samuel C.

C. heeft in het verleden onder andere gewerkt als manager van de Partysquad en als reporter bij radiozender FunX. Op foto’s is hij te zien met artiesten als dj Hardwell en rapper Lijpe. Volgens Crimesite werkt de 36-jarige als talentmanager en is hij betrokken geweest bij de productie van meerdere videoclips van grote Nederlandse artiesten.

Reputatie

In de rechtszaal beschreef de man zichzelf als een ‘zeer gewaardeerde muziekprofessional.’ Daarbij benadrukte hij de impact van deze zaak op zijn carrière: “Mijn reputatie en netwerk zijn voor mij van onschatbare waarde. Dat staat nu op het spel. Ik wil de weerslag van dit incident op mijn leven, mijn familie en mijn toekomst zo klein mogelijk houden.”

Betrokkenheid bij drugslab

De 36-jarige is de enige van vijf verdachten die niet op de locatie van het drugslab is aangehouden. In plaats daarvan werd hij in de buurt van Zwolle in de boeien geslagen. De politie trof hem daar aan in een bestelbus gevuld met lege jerrycans.

De man heeft niets losgelaten over eventuele betrokkenheid bij het produceren van de amfetamine. Hij zou naar eigen zeggen alleen gevraagd zijn om mensen op te halen bij de locatie in Stieltjeskanaal. Wie die opdrachtgever precies zou zijn, wilde hij niet bekendmaken.

Misdaad
  • Politie