Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Populariteit superfoods groeit keihard door

Superfoods worden allang niet meer enkel door zweverige yoga-types aangeschaft en door de linksdraaiende geitenyoghurt gemixt als ontbijt.

Superfoods

Belangrijk om te weten: de term superfoods is een verzamelnaam. Eigenlijk wordt de term vooral geplakt op etenswaren die veel goede stoffen bevatten; vitaminen, mineralen, antioxidanten en ga zo maar door.

Vooral toen het fenomeen net op kwam zetten, werden producten als quinoa, hennepzaad, gojibessen, blauwe bessen en tarwegras gebombardeerd tot superfoods, maar inmiddels is het aanbod een stuk breder dan dat.

Meer dan quinoa en gojibessen

Superfoods hebben zich inmiddels echt ontdaan van het geitenwollensokkenimago. Er is gewoonweg meer bewustzijn in de samenleving wat voedsel betreft. Waar komt het vandaan? Wat zit er in? Wat zijn de voordelen van bepaalde etenswaren?

Het resultaat is dat er inmiddels een behoorlijk aanbod is. Van rauwe producten als noten en zaden, tot tussendoortjes op basis van superfoods en voedingssupplementen ter aanvulling op de dagelijkse maaltijden. De keuze is reuze.

Online

En waar je vroeger nog op handen en knieën moest om het speciale supermarktschap door te spitten, scoor je de meeste producten tegenwoordig met een paar klikken online, bijvoorbeeld bij de Superfoodstore. Sporters, vegetariërs, jongeren, ouderen; iedereen heeft weer andere behoeften op het gebied van voedsel. Online vind je in no time wat je nodig hebt. Vaak heb je het de volgende dag zelfs al in huis.

Kortom, zowel de beschikbaarheid als een groeiend bewustzijn zorgen ervoor dat de populariteit van superfoods groeiende is. Dat wil overigens niet zeggen dat men deze moet nuttigen als alternatief voor een gezonde voedingsstijl. Zie het meer ter aanvulling op de vaste maaltijden. Een manier waarop je heel gericht wat extra vitaminen, mineralen of andere stoffen kunt binnenkrijgen.