Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Angela de Jong onder vuur vanwege uitspraken na overlijden Piet Paulusma

Weerman Piet 'oant moarn' Paulusma is op 65-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De reactie van tv-recensente Angela de Jong op het treurige nieuws wordt haar echter niet in dank afgenomen.

Angela de Jong

“Tot ons grote verdriet is weerman Piet Paulusma op 65-jarige leeftijd overleden”, zo liet zijn werkgever Omroep Max afgelopen zondag weten. “Piet leed al geruime tijd aan kanker, waar hij geen ruchtbaarheid aan wilde geven. Wij zijn Piet dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend en wensen de nabestaanden veel sterkte toe.”

Piet, een van de bekendste weermannen van het land, begon al in 1985 bij het lokale Omrop Fyslân. Vanaf halverwege de jaren negentig voorzag Paulusma de Nederlanders dagelijks op SBS6 van de laatste ontwikkelingen en voorspellingen op weergebied. Inclusief zijn iconische 'oant moarn', oftewel 'tot morgen'. Het laatste gedeelte van zijn carrière werkte hij voor Omroep Max.

Angela de Jong

Zoals in het statement van Max te lezen is, hield Piet het feit dat hij kanker had in kleine kring. Het grote publiek was niet op de hoogte van zijn ziekte. En dat is zonde, vindt Angela de Jong. Tijdens een uitzending van NPO1-radiotalkshow Spraakmakers zei ze dat "Nederland altijd op z'n mooist en op z'n liefst is als mensen ziek zijn". De columniste is van mening dat Piet zichzelf dat op deze manier ontnomen heeft. "Dat vind ik heel spijtig voor hem." Wel geeft ze aan dat het "zijn goed recht was" om het voor zichzelf te houden.

'Intens domme opmerking'

Inmiddels is het fragment van De Jong vele malen gedeeld op social media, waarbij de delers vaak behoorlijik losgaan op de uitspraken; van 'wat een intens domme opmerking' en 'ga je schamen' tot 'soms kun je beter zwijgen, hoor, mevrouw De Jong'.

Kortom, het wordt de tv-recensente niet in dank afgenomen dat ze suggereert dat Piet Paulusma zijn ziekte had kunnen inzetten in de media om wat extra empathie op te kunnen wekken bij tv-kijkend Nederland. De Jong heeft zelf nog niet gereageerd op de ophef.

Entertainment
  • Shownieuws, NPO Radio1
  • BrunoPress/Arjo Frank/Brunopress.nl