Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dionne Stax of Erland Galjaard? Waar ging het mis voor Humberto Tan?

Met tranen in zijn ogen vertelde Humberto Tan dat hij na de zomer stopt met RTL Late Night. Die beslissing is niet door hem zelf genomen, maar opgelegd door de directie van RTL. Hij is het er dan ook niet mee eens.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De kijkcijfers zijn de laatste maanden van RTL Late Night werkelijk ingestort en hij kreeg flinke kritiek van tv-recensist Angela de Jong. Zij vond dat RTL aan zelfverheerlijking deed door steeds dezelfde gasten uit te nodigen en zichzelf en hun eigen programma’s te blijven verheerlijken.

Twan Huys

Twan Huys moet RTL Late Night nieuw leven inblazen nu de kijkcijfers ontzettend zijn ingekakt. Zoals het nu lijkt wil de televisiezender dus echt de journalistieke kant op, aangezien ze met de nieuwe presentator een rasreporter in huis haalt. Huys was eerder correspondent in de Verenigde Staten voor de NOS en presentator van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

Door de journalistieke kant op te gaan, lijkt RTL de degens te willen kruisen met Jinek en Pauw die nu al wat meer actuele onderwerpen pakken en daarmee de kijkers wisten te heroveren van RTL. Tegelijkertijd is Late Night afgezakt van wat meer journalistiek naar een Boulevard light-versie waar oninteressante gasten hun verhaal konden doen over oninteressante onderwerpen.

@backlink(165921)

(On)schuldig

De vraag die je kunt stellen, is of de daling alleen door Tan komt. De presentator is uithangbord van de show, maar die maakt hij natuurlijk niet alleen. Achter hem staat een team van mensen die mede de onderwerpen bepalen. Is zijn totaal niet kritische houding opgelegd door de directie en danst hij naar hun pijpen? Daarmee lijkt het op een voetbaltrainer die de laan uit wordt gestuurd vanwege slechte prestaties, terwijl je het natuurlijk samen moet doen.

Dionne Stax

Natuurlijk heeft het imago van Humberto de laatste tijd ook een flinke klap gekregen. De (vermeende) verhouding met Dionne Stax, terwijl Tan bekend stond als ‘familyman’, deed hem niet goed. Het gaan in de media dan ook meer over zijn escapade met de nieuwslezeres dan over zijn programma. Die druk op hem persoonlijk had natuurlijk weer gevolgen voor de kijkcijfers. Wellicht was het beter geweest als hij gewoon openkaart had gespeeld zodat de storm gelijk kon laten liggen in plaats van het te blijven negeren.

Erland Galjaard

Opvallend is dat de beslissing genomen lijkt te zijn genomen nadat Erljand Galjaard zijn vertrekt heeft aangekondigd. De programmadirecteur liep nog net niet met zijn doos vol kantoorprullaria naar zijn auto, terwijl een nieuwe doos al aan Tan is gegeven. We zijn dan ook benieuwd wat Tan nu gaat doen. Eerder liet hij al weten aan Panorama dat hij veel voldoening haalde uit fotografie. Wellicht gaat hij oud-nieuwslezeres Sacha de Boer achterna, alleen dit keer figuurlijk.