doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Peter Gillis: 'Ik ben een echte straatvechter geworden'

Als selfmade miljonair heeft Peter Gillis niks te klagen als het aankomt op geld. Toch is dat weleens anders geweest. In de nieuwste Playboy vertelt de ondernemer over zijn jeugd en dat ze het thuis niet bepaald breed hadden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6387b7d6a074e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6387b7d6a074e img{#fig-6387b7d6a074e img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6387b7d6a074e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6387b7d6a074e img{#fig-6387b7d6a074e img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6387b7d6a074e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6387b7d6a074e img{#fig-6387b7d6a074e img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6387b7d6a074e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6387b7d6a074e img{#fig-6387b7d6a074e img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Peter Gillis: 'Ik ben een echte straatvechter geworden'

Onlangs verscheen zijn biografie: Massa is kassa, waarin hij bijzonder openhartig is. Gillis vertelt hierin meer over zijn jeugd, de dodenlijst waar hij opstaat, en over zijn buitenechtelijke affaires. Over waarom hij de biografie schreef is hij duidelijk: "Ik heb het boek geschreven om de mensen te laten zien dat het mij ook niet allemaal is komen aanwaaien."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

"Mensen zien mij op televisie en denken: 'Ach, die Peter, die rijdt in een Rolls-Royce en doet net waar-ie zin in heeft.' Iedereen denkt dat ik een makkelijk leven heb gehad en dat ik het allemaal in de schoot geworpen heb gekregen, maar ik ben een selfmade miljonair."

Kutjeugd

Ook kun je in het boek lezen over de jeugd van Gillis, die niet bepaald makkelijk was. "Ik had echt een kutjeugd. Geld hadden we niet en ons pap wilde altijd zijn borreltje. De oudste was voor hem alles, ik was niks en moest het maar uitzoeken. Daar leer je wel door te vechten. Ik ben daardoor een echte straatvechter geworden. Ik heb ook een goede handelsgeest. Dat zit in mijn bloed, dat kun je niet leren. Die combinatie heeft me gebracht waar ik nu ben."

Peter werkt samen met zijn kinderen: Mark, Ruud en Inge, en is soms behoorlijk streng voor ze. Bestempeld Gillis zich eigenlijk als een goede vader? "Misschien vroeger voor mijn eigen kinderen niet. Ik was in die tijd veel aan het werk en weinig thuis", deelt Gillis in de nieuwste Playboy. "Daar is ook mijn huwelijk van naar de kloten gegaan."

Werken voor je geld

"Ik heb ze wel een keiharde opvoeding gegeven, een goede basis voor de toekomst. Er zijn kinderen die alles van hun ouders krijgen, maar ik heb ze zo opgevoed dat ze moesten werken voor hun geld. Ze kregen niks. Als ze een brommer wilden: prima, huppatee, ga er zelf maar voor werken."

"Als ze rijlessen wilden nemen: ga je gang, maar van mij krijg je niks. Dat is de beste opvoeding die ik ze heb kunnen geven. Ik zou het nu precies zo weer hebben gedaan."

Nuchter

Dat Gillis en zijn familie zo nuchter zijn, is volgens hem de reden achter het grote succes van Massa is kassa. "Wij staan als familie met twee voetjes op de grond. Alles wat je ziet is echt: de camera loopt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat achter ons aan. Dat is denk ik het succes, dat we zo gewoon zijn. We nemen ook altijd tijd voor de fans. We hebben geen kapsones: als we naar Maastricht of Den Bosch gaan om te winkelen, gaan we makkelijk 250 keer op de foto. Soms springen ze zelfs voor de auto om een foto te maken. Iedereen kan een foto of een handtekening krijgen."

Familie Meiland

De familie Gillis wordt weleens vergeleken met de familie Meiland, maar zou Gillis ook wel een televisieprogramma willen presenteren à la Martien? "Nee, ik heb het hier druk zat. Ik moet een bedrijf leiden. Ik word wel gevraagd om aan programma’s mee te doen, maar dat doe ik niet. Voor het geld hoef ik het sowieso al niet te doen, snap je? De Meilandjes moeten ervan leven, die hebben er hun baan van gemaakt, maar als het televisie-avontuur voor mij morgen ophoudt dan leef ik gewoon lekker verder."

Het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa vanaf dinsdag 22 februari om 20.30 uur te zien is op SBS6.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws