Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM eist 1 jaar celstraf tegen pedo-activisten 

Het Openbaar Ministerie heeft 1 jaar celstraf geëist tegen drie mannen die de verboden pedoclub Martijn in het geheim voortzetten.

OM eist 1 jaar celstraf tegen pedo-activisten 

De drie mannen, Martijn U., Nelson M. en Norbert de J. waren alledrie niet in de rechtszaal aanwezig. De rechtbank betreurt dat ze niet met de drie mannen in gesprek kunnen gaan. Hun advocaten waren wel aanwezig.

Vertrokken

Van Martijn U. is bekend dat hij zijn woning in Hengelo heeft verkocht, waarna hij is vertrokken naar een onbekende bestemming. RTV Oost meldt dat hij mogelijk onderweg is naar Ecuador of een ander land in Zuid-Amerika.

Nelson M. bevindt zich ook in het buitenland - in Mexico, om precies te zijn. "Hij zit 9000 kilometer verderop en hij leeft niet met welbehagen naar deze strafzaak toe”, verklaarde zijn advocaat Theo Hiddema. “Dat uit zich in weerbarstig gedrag.” M. heeft in Mexico asiel aangevraagd.

Van de laatste verdachte, Norbert de J., is niet bekend waar hij op dit moment verblijft.

‘Geen enkel respect’

Het OM eist 1 jaar celstraf voor de mannen, omdat ze na het verbod op Stichting Martijn in 2014 gewoon doorgingen met hun pogingen om ‘pedofilie te normaliseren’. “Kinderen zijn weer neergezet als lustobjecten en seksuele wezens’’, stelden de officieren van justitie. “Zeer kwalijk”, aldus de aanklager. “Ze hebben geen enkel respect voor de rechtsstaat.’’

Misdaad
  • Videostill