doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Politie en justitie willen een einde maken aan pedojacht

Het gebeurt steeds vaker: burgers spreken mannen aan die verdacht worden van pedofilie. De politie vindt dat de confrontaties te vaak gepaard gaan met geweld en wil daarom dat de zogenaamde ‘pedojagers’ onmiddellijk stoppen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Politie en justitie willen een einde maken aan pedojacht

De pedojagers komen vaak via chatrooms in contact met de vermeende pedofielen. Ze doen zich dan voor als minderjarigen om met de mannen af te spreken. Vervolgens gaan ze op de afgesproken plek de confrontatie met hen aan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Gisteren bleek dat de dood van een 73-jarige man uit Arnhem ook het gevolg was van een ‘pedojacht’. Een groep minderjarige jongens had de man aangesproken, waarna een vechtpartij ontstond. De man is daarbij om het leven gekomen.

Stoppen

“Onze boodschap aan de burger is: stop met pedojagen. Stop met aanhouden. Stop met uitlokken. Laat dit aan ons over”, zegt Oscar Dros, politiechef in Oost-Nederland. Het gaat er volgens de politie te vaak hardhandig aan toe. Er zijn al eerder meldingen geweest van pedojagers die mannen mishandelden, bedregen of klemreden. Daar moet van de politie zo snel mogelijk een einde aan komen, voordat er meer doden vallen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws