Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek wijst uit: vrouwen vinden mannen met hond 24% aantrekkelijker

*Komt van bank af, stapt in auto en jakkert met 180 km/h richting asiel

hond

Wat maakt een man aantrekkelijk? Een bierbuikje? Vanzelfsprekend. Poen? Help ook mee. Een knappe kop? Wellicht. Maar er zijn zeker nog andere manieren om je positie als vrijgezel te verbeteren.

Het nemen van een huisdier, bijvoorbeeld. En dan vooral een hond, blijkt uit onderzoek. Is de viervoeter dan de ultieme wingman? Daar lijkt het wel op.

24%

Onderzoek onder 1.000 mensen toont namelijk aan dat mannen met een brave blafferd wel 24% aantrekkelijker gevonden worden door vrouwen, dan mannen zonder hond. De 'knappe koppen' kwamen tot deze conclusie nadat ze de vrouwelijke deelnemers een groot aantal foto's lieten beoordelen van heren met én zonder trouwe viervoeter. Ook zien vrouwen mannen met een hond als betrouwbaarder en intelligenter.

Andersom - hoe mannen vrouwen beoordelen - is hetzelfde effect te zien, al is dat wel kleiner: mannen vonden vrouwen met een hond 13.4% aantrekkelijker.

'Zorgzaam'

Het onderzoek is dan misschien wel uitgevoerd door een producent van dierenspeeltjes - ja, er zijn betrouwbaardere partijen om dergelijke kwesties te uit te zoeken, maar hé, het is wat het is - maar wordt wel onderstreept door een aantal vergelijkbare onderzoeken en experts.

Biologisch antropologe en relatie-expert Helen Fisher legt in The New York Times bijvoorbeeld uit dat mannelijke hondenbezitters wel degelijk gezien worden als 'zorgzaam'. Iets dat over het algemeen als positief wordt ervaren.

Relatiedeskundige Rika Ponnet sluit zich daarbij aan en voegt eraan toe dat honden daarnaast de 'perfecte gespreksopener' zijn. Mannen met tekkel, herder of andere harige vriend hebben dus automatisch meer aanspraak op straat en in het park. Meer hond = meer dates, zou je kunnen stellen.

Let wel: een hotdog telt niet. De kans is dus vrij klein dat er ineens hordes vrouwen achter u aanlopen wanneer u zo'n vleesstaaf met extra zuurkool en gebakken uitjes bestelt bij de lokale vreetschuur. Dat u het even weet.

Lifestyle
  • Men's Health, Welingelichte Kringen, NYT
  • iStock, timnewman