Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nog een vrouw zegt slachtoffer te zijn van grensoverschrijdend gedrag Jeroen Rietbergen en stapt naar politie

Negentien vrouwen die meededen aan The Voice of Holland deden in BOOS hun verhaal over het seksueel grensoverschrijdende gedrag van Jeroen Rietbergen, en nu is er nog een vrouw die zegt slachtoffer te zijn geworden van de muzikant. De vrouw was geen TVOH-deelnemer, maar door de commotie die rondom de talentenjacht is ontstaan, besluit ze alsnog naar de politie te stappen.

Jeroen Rietbergen

De vrouw zou Rietbergen via de muziekwereld kennen. Volgens haar advocaat stuurde de componist haar seksueel getinte berichten en foto’s. Advocaat Sébas Diekstra laat op Twitter weten dat de vrouw ook een melding heeft gemaakt van een ernstig zedenfeit. “De vrouw is ook in het bezit van overtuigend bewijs ter onderbouwing van hetgeen haar is aangedaan. Dit bewijs is inmiddels veiliggesteld.”

Verhaal doen

Diekstra deelt dat de vrouw voorlopig anoniem wil blijven, maar niet uitsluit ooit in het openbaar te treden. “Zij hoopt nu vooral dat andere slachtoffers haar voorbeeld zullen volgen en ook de stap naar de politie zullen zetten om hun verhaal te doen.”

“Wij zullen de vrouw nu in contact brengen met de zedenrecherche. Ook zullen wij na dat contact het bewijs overdragen aan de politie”, twittert Diekstra.

The Voice

Na maandenlang onderzoek van Tim en zijn BOOS-team verscheen afgelopen donderdag de veelbesproken aflevering over misstanden bij The Voice of Holland. Hierin kwamen tientallen gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij de talentenjacht aan het licht. Onder anderen The Voice-coaches Marco Borsato, Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen zouden zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. RTL stopte per direct met het huidige seizoen van The Voice en liet weten samen met producent ITV een onafhankelijk onderzoek te doen naar de misstanden.

Misschien ook voor jou:
Deelnemers The Voice bang om zich te melden vanwege ‘zwijgcontract’
Nieuws
  • RTL Nieuws, Twitter
  • BrunoPress