Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deelnemers The Voice bang om zich te melden vanwege ‘zwijgcontract’

Deelnemers van The Voice of Holland vinden het moeilijk om naar buiten te komen met hun verhaal vanwege een zwijgcontract dat zij hebben getekend.

Deelnemers The Voice bang om zich te melden vanwege ‘zwijgcontract’

Uit interviews in De Volkskrant blijkt dat iedereen die mee heeft gedaan met The Voice een zogenaamd ‘zwijgcontract’ moest tekenen. Daarin staat onder andere vermeld dat er niet gesproken mag worden met ‘derden’. De kandidaat dient "gedurende zijn deelname aan het programma alsmede na afloop daarvan op generlei wijze (...) enige mededeling te doen van (...) hetgeen bij de deelname aan (...) het programma tot zijn/haar kennis is gekomen”. Zo luidt de overeenkomst.

In De Volkskrant meldt een deelnemer van het programma dat ze mede door het zwijgcontract geen melding durfde te maken van de problemen bij het programma. "Ik kan in mijn eentje nooit opboksen tegen RTL en consorten. En inhoudelijk mag je helemaal niks zeggen. Ik denk dat ik al buiten mijn boekje treed door dit te vertellen”, geeft ze toe in gesprek met de krant.

Oproep

Inmiddels heeft RTL duidelijk gemaakt dat ze niet zullen ingrijpen als slachtoffers met hun verhaal naar buiten komen: "We willen iedereen die het slachtoffer is geworden van - of getuige is geweest van - ongepast gedrag rond The voice of Holland, aanmoedigen om contact op te nemen met onze externe onderzoekers, die op vertrouwelijke basis met hen zullen spreken.”

RTL Boulevard heeft eerder gemeld dat er een WhatsApp-groep bestaat, waarin maar liefst veertig vermeende slachtoffers van The Voice of Holland zich hebben verenigd. Eerder schrapte het bedrijf alle uitzendingen van het talentenprogramma nadat ze een brief hadden ontvangen van de redactie van het BNN/VARA-programma BOOS. In deze brief zou presentator Tim Hofman een boekje open hebben gedaan over alle beschuldigingen.

De presentator bleek in contact te zijn gekomen met meerdere vermeende slachtoffers. Al in augustus van vorig jaar plaatste hij een oproepje om verhalen rondom de misstanden in het programma te verzamelen en nu heeft hij zijn verhaal rond. Later vandaag zet hij de aflevering over The Voice online. Mogelijk wordt dan meer duidelijk.

Nieuws
  • BrunoPress