Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw vreet zichzelf het ziekenhuis in bij all-you-can-eat-sushirestaurant

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het delen de moeite waard is. Met vandaag uit januari van dit jaar: Wanneer de ogen groter dan de maag zijn...

Sushi

Hoewel de restaurants, en dus ook de all-you-can-eat-varianten daarvan, in Nederland nog potdicht zitten, zijn elders in de wereld de vreetschuren gewoon up and running. Dat heeft alleen wel tot gevolg dat sommige klanten zichzelf een beetje overschatten.

Zo ook in Mountain View, in de Amerikaanse staat Californië. Danielle Shapiro belandde daar zelfs in het ziekenhuis. "Jep, dat ben ik...", deelt de 24-jarige Amerikaanse op social media. De tekst staat boven een foto waarop Shapiro aan de slangetjes ligt op een ziekenhuisbedje.

All-you-can-eat

"Jullie vragen je vast af hoe ik in deze situatie terecht ben gekomen", stelt Dannielle in het follow up-filmpje. Om vervolgens over te schakelen naar een videofragment waarin ze zich volstampt in het sushirestaurant waar ze eerder die dag een plekje had gereserveerd.

Dat was een all-you-can-eat-restaurant waar gasten voor 50 dollar onbeperkt bergen sushi naar binnen kunnen werken. Een idee dat Dannielle wel aanstond. Ze wilde zogezegd 'waar voor haar geld'. Dannielle tegen de NY Post: "Ons diner duurde ongeveer twee uur. Maar omdat we zo vol raakten, moesten we telkens even pauze nemen."

Kortom, de Amerikaanse en een vriendin waren zich zo serieus door het menu aan het buffelen, dat ze een paar keer op ontploffen stonden. Niet zo gek ook. Dannielle alleen al kieperde in twee uur tijd een miso soep, vier gyozas, twee jalapeño poppers, acht groene dragon-rolls, acht sneeuwkrab-rolls, acht California-rolls, acht wakame-rolls en een portie edamame bonen naar binnen. Tweeëndertig sushi-rolls ja. Dat leest u goed.

@danielleshap

All you can eat sushi gone wrong… 🥴

♬ Originalton - POV’s

Ziekenhuis

De 24-jarige veelvraat voelde zich direct na de maaltijd al behoorlijk opgeblazen, maar trok na een nacht vol pijnscheuten pas aan de bel. Volgens de berichten is ze toen door haar vriendje en oma naar het ziekenhuis gereden. Diagnose: maagzuur reflux. Alleen nam het oprispend maagzuur bij Dannielle vrij serieuze vormen aan, waardoor ze veel pijn in haar maag en borstkas had.

Het heeft na een speciale behandeling tegen de pijn nog enkele dagen geduurd voordat ze weer helemaal weer de oude was. Maar sushi afzweren, dat doet Shapiro absoluut niet.

"Ik zal zeker weer sushi eten", laat ze weten. "Deze ervaring heeft noch sushi, noch all-you-can-eat-restaurants voor mij verpest. Wat ik wel heb geleerd, is dat ik voortaan rustiger aan moet doen en beter moet luisteren naar mijn lichaam."

Bizar
  • News.com, NY Post
  • iStock, RichLegg