Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vreetzak weggestuurd uit all you can eat-restaurant omdat hij 'te veel eet'

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag uit november van 2021: En wij maar denken dat 'all you can eat' echt 'all you can eat' betekent.

Vreetzak weggestuurd uit all you can eat-restaurant omdat hij 'te veel eet'

Stiekem zijn we allemaal hartstikke fan van de vreetschuur. Het all you can eat-restaurants, razend populair omdat – de naam zegt het al – je er onbeperkt kunt eten voor een vaste prijs. Of je nu in een wereldrestaurant plaatsneemt waar je van alles en nog wat kunt eten, of specifiek voor onbeperkt sushi of spareribs kiest, het doel is duidelijk: vreten tot je erbij neervalt.

In China is het echter nogal uit de hand gelopen, want daar nam een man het concept wel heel letterlijk. Een foodblogger, bekend onder het pseudoniem Mr. Kang, vertelt aan de lokale nieuwszender dat hij is verbannen uit het Handadi Seafood BBQ Buffet in de stad Changsha.

4 kg garnalen

Volgens de eigenaar eet de man veel te veel. Zo werkte hij bij zijn eerste bezoek 1,5 kg varkenspoten naar binnen. Bij een ander bezoek plunderde hij de visafdeling, en at hij naar eigen zeggen 3,5 tot 4 kg garnalen op. Deze enorme eetbuiten hebben ervoor gezorgd dat Mr. Kang niet meer welkom is in zijn favoriete all you can eat-restaurant.

Woedend

De foodblogger is behoorlijk kwaad op het restaurant en voelt zich benadeeld. Hij zegt dat het restaurant discriminerend is tegen mensen die veel kunnen eten. “Ik kan veel eten, is dat een fout?!” vraagt de man zich af. De restauranteigenaar vindt van wel. “Elke keer als hij hier komt, verlies ik een paar honderd yuan. Zelfs als hij sojamelk drinkt, kan hij 20 of 30 flessen op. Als hij varkenspootjes eet, consumeert hij de hele bak. En voor garnalen gebruiken mensen meestal een tang om ze op te pakken uit de bak, maar hij eet de hele bak.”

Bizar
  • iStock, targovcom