Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

32-jarige man aangehouden na vondst lichaam 14-jarige Esmee

Het lichaam dat op Oudjaarsdag werd gevonden in Leiden is van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. Er is inmiddels een verdachte aangehouden die iets met haar dood te maken zou kunnen hebben.

32-jarige man aangehouden na vondst lichaam 14-jarige Esmee

Het meisje werd rond middernacht op 30 december als vermist opgegeven. De volgende dag werd het lichaam van de 14-jarige aangetroffen in een sportpark vlakbij het station Leiden Lammerschans. De politie maakte gisteravond bekend dat ze waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

Verdachte

Inmiddels is er een 32-jarige man aangehouden als verdachte. Terwijl zijn rol bij de dood van Esmee wordt onderzocht, mag hij met niemand behalve zijn advocaat contact hebben.

De politie wil verder weinig informatie kwijt over de verdachte. “We hadden voldoende aanwijzingen om deze man aan te houden”, liet een woordvoerder eerder weten. Daarnaast werden getuigen dringend opgeroepen om zich te melden.

De verdachte wordt vandaag nog voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Reactie burgemeester

Burgemeester Henri Lenferink van Leiden gaf zondagavond een reactie op de dood van het meisje. “Dit is verschrikkelijk nieuws’’, schreef hij. “Wat een onvoorstelbaar verdriet voor de ouders en familie. Ik leef erg met ze mee en wens ze veel kracht toe om dit te dragen. Ook iedereen die haar goed kende wens ik veel sterkte, dit nieuws zal veel verdriet doen. Het onderzoek is nu in handen van de politie, dus daarover kan ik geen uitspraken doen. Ik hoop voor de ouders dat er snel duidelijkheid komt.’’

Misdaad
  • Pro Shots