doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Investeren kun je leren!

Het zijn bijzondere tijden. En dan hebben we het eens niet over corona, maar ook over financiën.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61f1dfa41e5a3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1dfa41e5a3 img{#fig-61f1dfa41e5a3 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61f1dfa41e5a3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1dfa41e5a3 img{#fig-61f1dfa41e5a3 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61f1dfa41e5a3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1dfa41e5a3 img{#fig-61f1dfa41e5a3 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61f1dfa41e5a3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1dfa41e5a3 img{#fig-61f1dfa41e5a3 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Investeren kun je leren!

Als je eindelijk een lekker bedrag gespaard hebt, krijg je er jammer genoeg vrijwel geen spaarrente over en boven een bepaald bedrag moet je zelfs betalen voor het stallen van het bedrag op je spaarrekening. Ook voor contant geld opnemen moet je soms zelfs gaan betalen. Maar er moet toch wel een manier zijn om je geld voor je te laten werken? Jazeker! Wij bieden je wat inspiratie op het gebied van investeren met dit artikel.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Stop het geld in je huis

Nee, niet letterlijk natuurlijk. Contant geld in een oude sok is nog steeds geen goede manier om je vermogen te laten groeien. In plaats daarvan kun je beter investeren in je woning. Een dakkapel, uitbouw of andere flinke upgrade zorgt namelijk vaak voor een waardestijging als je het huis te koop zet. Daarom is het meestal verstandig om te investeren in je woning. Want tot het moment dat je eventueel de boel verkoopt, heb je altijd nog zelf voordeel van de investering die je hebt gedaan. Dat is dan ook de reden dat sommigen geld lenen voor een dakkapel of uitbouw. Voor de meerwaarde die de uitbouw aan de woning geeft, is deze financiële verplichting vaak wel de moeite waard.

Of in andermans huis

Zoals je wellicht weet, kan je met vastgoed waarde opbouwen. Met je eigen woning, maar dat werkt natuurlijk net zo goed voor ander vastgoed. Als je dus een mooi zakcentje hebt gespaard, kun je besluiten om hiervoor een huis te kopen dat je verhuurt. Of zoek een mooi vakantiehuis uit waar je regelmatig zelf kunt verblijven en dat je in de resterende tijd verhuurt. Daarbij kun je ervoor kiezen om de verhuur zelf te regelen of het uit te besteden tegen een vast tarief. Denk er bij een vakantiehuis ook aan dat er na elk bezoek schoongemaakt en gewassen moet worden. Wederom kun je ervoor kiezen om dit uit te besteden of het zelf te verzorgen.

Zoek een investering die bij je past

Er zijn nog veel meer manieren om geld te investeren in zaken die op termijn meer geld waard worden (tenminste, dat hoop je natuurlijk). De beste tip die we je kunnen geven op dit gebied is dat je moet kiezen voor iets dat bij je past. Hou je bijvoorbeeld van horloges? Dan weet je best welke exemplaren gewild zijn en misschien nog wel in prijs gaan stijgen in de toekomst. Is whisky meer je ding? Daar geldt hetzelfde voor. Net als voor klassieke auto’s die je misschien wel zelf kunt opknappen. Houd het vooral dicht bij jezelf, dan blijft het sowieso leuk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws