Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dries over eigen Songfestival-inzending: 'Echt gewoon een personality, die een mooi liedje doet'

Niet Dries Roelvink, maar S10 zal Nederland vertegenwoordigen tijdens het Songfestival in Italië. Een gemiste kans, vindt Dries. 'Als je mijn liedje hoort dan denk je: Wauw, dit is bijna voor een ander niet te zingen.'

Dries Roelvink

Jeangu Macrooy droop afgelopen editie van het Songfestival af met een teleurstellende 23e plek. Helaas pindakaas. En voor Dries Roelvink reden om zichzelf als ideale kandidaat naar voren te schuiven. "Ik ga volgend jaar zelf wel", slingerde hij het internet op.

Een grap? Zeker niet. Dries dook de studio in en werkte in het diepste geheim aan het perfecte nummer. "Een Engelstalig liedje met een Italiaanse kreet erin", verklapte Roelvink enige tijd terug al. Helemaal passend bij het Songfestival dat komend jaar in Turijn wordt gehouden.

'We kiezen voor iets anders'

Maar daar dacht het AVRO/TROS-panel anders over. "Ik kreeg een dag of tien geleden een mailtje met: Dries, je bent het niet geworden", aldus een teleurgestelde Dries Roelvink tegen De Telegraaf. "We kiezen voor iets anders."

Dat 'iets anders' is S10, zo werd gister bekend. De piepjonge zangeres bestempelt haar eigen muziek als pop noir en scoorde niet al te lang terug een bescheiden hitje met Adem Je In.

'Als je mijn liedje hoort dan denk je: Wauw!'

Een gemiste kans, vindt Dries. "S10 is niet echt een zangeres waarvan ik denk: Wow, die blaast heel Europa even omver", analyseert Mister Strakke Gele Zwembroek. "Jij wel?" vraagt Telegraaf-verslaggever Jeroen Holtrop. "Ja", zegt Dries stellig. "Als je mijn liedje hoort dan denk je: Wauw, dit is bijna voor een ander niet te zingen."

'Echt gewoon een personality'

Tot slot beschrijft de rasentertainer nog even hoe hij zich z'n eigen optreden in Turijn had voorgesteld: "Ik had dan zo’n prachtig Italiaans maatpak aangetrokken, misschien wel met een hoed. En dan kwam ik op, doe ik die hoed aan de kapstok, dan staat er een statief, en dan begin ik dat lied gewoon heel mooi te zingen. Echt gewoon een personality, die een mooi liedje doet."
Amen, Dries. Amen. Het was ongetwijfeld een succes geworden.

Entertainment
  • De Telegraaf
  • www.brunopress.nl