Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Martien Meiland meest gehate tv-persoonlijkheid van het moment

Niet iedereen zou graag gaan 'Wijnen! Wijnen! Wijnen!' met de kleurrijke Martien, zo blijkt maar weer.

Martien Meiland

Het is alweer een tijdje geleden dat Martien voor het eerst op de beeldbuis te zien was. In 2007 deed de flamboyante verschijning mee aan Ik vertrek, waarin hij met zijn gezin richting Frankrijk vertrok. Ze kochten een kasteel, want waarom niet, en maakten er een bed & breakfast van. Na de uitzending 10 jaar Ik vertrek in 2015 kreeg het gezin een eigen programma: Chateau Meiland, en sindsdien lijken de Meilandjes bij het vaste meubilair van de Nederlandse televisie te horen.

En dat is niet voor niets, zo blijkt uit een "uitgebreid, representatief en onafhankelijk kijkersonderzoek", zoals Veronica Suiperguide de peiling zelf omschrijft. Veronica heeft onderzoeksbureau Ipsos ingeschakeld om een groep Nederlanders aan de tand te voelen op het gebied van tv-persoonlijkheden, programma's en meer. Onder andere de Meilandjes nemen een prominente plek in binnen de resultaten.

Geliefd en gehaat

Te beginnen met een derde plek in de categorie 'favoriete programma's van Nederlanders'. Chateau Meiland pakt brons, net achter de nummers twee en één, respectievelijk Wie Is de Mol en De Slimste Mens.

Opvallend: datzelfde Chateau Meiland staat op nummer twee in de lijst met 'meest gehate programma's'. De Meilandjes hebben afgaande het onderzoek dus een behoorlijk polariserende uitwerking op televisiekijkend Nederland. Wie plek één inneemt in deze categorie? SBS6 camping-realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa. De gezellige, ondernemende Brabanders vallen blijkbaar net als de Meilandjes niet bij iedereen in de smaak.

Martien

Ipsos vroeg de mensen ook wie ze het graag zo spoedig mogelijk van de buis zagen vertrekken. De meest gehate tv-persoonlijkheid van het moment, zeg maar. Bromsnor Johan Derksen werd daarbij vaak genoemd, de Veronica Inside-man neemt daarmee dan ook de derde plek in.

Goor is de nummer twee in dit rijtje, vlak achter, jawel, Martien Meiland. Komt het door zijn theatrale gedrag? Is de uitgesproken Martien misschien iets teveel met z'n kop op tv? Wie zal het zeggen. Feit is dat Martien, net de rest van de familie, zowel een heleboel fans als haters heeft.

De onbetwiste tv-ster is volgens het Ipsos-onderzoek André van Duin. Hij geeft met zijn populariteit onder andere Chantal Janzen en Linda de Mol het nakijken.

Entertainment
  • Veronica Superguide
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl