Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Levenslang geëist voor koelbloedige gezinsmoord

Het OM eist levenslang tegen de 34-jarige Onur K., de man die op 28 maart vorig jaar zijn 31-jarige vrouw, 6-jarige zoon en 2-jarige dochter één voor één heeft gewurgd.

Levenslang geëist voor koelbloedige gezinsmoord

Het gebeurt niet vaak dat er in Nederland levenslang tegen iemand wordt geëist, zeker als het niet om een terrorist of crimineel gaat. De koelbloedige moorden die de 34-jarige Onur K. gepleegd zou hebben zijn echter zo ernstig dat het Openbaar Ministerie levenslang als de enige correcte straf ziet.

Volgens de officier van justitie heeft de verdachte eerst zware pijnstillers aan zijn gezinsleden gegeven, waarna hij ze één voor één met zijn blote handen en snoeren gewurgd zou hebben. “Na de moorden doet hij alsof er niets gebeurd is”, sprak de officier van justitie. “Terwijl de lichamen boven liggen appt hij kennissen dat ze ziek zijn. Hij stuurt naar familie zelfs een foto van de lichamen, alsof ze liggen te slapen.”

Volgens gedragskundigen die K. hebben onderzocht, heeft hij geen stoornis of ander probleem dat van invloed geweest kan zijn op zijn gedrag. Hij zou dus geheel toerekeningsvatbaar geweest zijn tijdens de moorden.

Nog een moord

Onur K. verklaarde dat hij na de dood van zijn vrouw en kinderen met zijn moeder heeft gebeld. Die zou vervolgens naar de woning van K. gegaan zijn, waar ze ‘hysterisch’ werd. Tegen de politie gaf K. toe dat hij haar om het leven gebracht heeft, zogenaamd met goede bedoelingen. “Na de dood van mijn vader rouwde ze twee jaar lang. Met de gedachte om haar die pijn nu te besparen, heb ik haar om het leven gebracht.”

K. zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn gezinsleden. De moorden zouden volgens hem gepleegd zijn door buitenlanders aan wie hij geld schuldig was. Tijdens de rechtszaak beriep K. zich op zijn zwijgrecht.