Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: De Moord op Marianne Vaatstra - een terugblik na meer dan 20 jaar

Het is ondertussen meer dan twintig jaar geleden dat Marianne Vaatstra slachtoffer werd van een gruwelijke moord. Lange tijd werd er geen dader gevonden, maar in 2012, meer dan tien jaar later, werd er met behulp van Peter R. de Vries nieuw bewijsmateriaal aan het licht gebracht. In een nieuwe documentaire wordt teruggeblikt op de moordzaak die de Nederlandse bevolking jarenlang in zijn grip hield.

Video: De Moord op Marianne Vaatstra - een terugblik na meer dan 20 jaar

Peter R. de Vries had een neus voor onrecht en de zaak Marianne Vaatstra was daar geen uitzondering op. Toen de zestienjarige Friezin op 1 mei 1999 van Kollum naar haar ouders in Zwaagwesteinde fietste, werd ze onderweg van haar fiets gesleurd, bruut verkracht en vermoord. Een dader werd, tot groot verdriet van de ouders, niet gevonden. De tragedie was reden genoeg voor Peter R. de Vries om zich - zoals hij zo vaak heeft gedaan - keihard vast te bijten in de zaak. In de nieuwe documentaire van Discovery Plus, die kort voor de dood van Peter werd opgenomen, doet hij daar zijn verhaal over.

In de jaren nadat Peter zich aansluit bij de familie van Marianne komt er langzaam aan schot in de zaak. Een doorbraak in 2008 zorgt dat grootschalig DNA-onderzoek mogelijk wordt. Daarna duurt het niet lang meer voordat er een dader in beeld komt.

Benieuwd? Bekijk de trailer van De Moord op Marianne Vaatstra hieronder:

Misdaad
  • Discovery Plus
  • Pro Shots