Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Festivals binnenkort toch weer toegestaan

Unmute Us blijkt niet voor niets te zijn geweest, want we krijgen toch meerdaagse evenementen en festivals. 

Festivals binnenkort toch weer toegestaan

De Haagse bronnen van Hart van Nederland meldden dat er toch versoepelingen komen voor de evenementensector. Zowel eendaagse als meerdaagse festivals mogen doorgaan, maar er komen wel voorwaarden bij kijken. Wat dat precies gaat betekenen is nog niet bekend. Het kabinet moet de knoop nog doorhakken over het gebruik van toegangsbewijzen en coronatesten.

Minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur liet maandagochtend weten dat er ‘beter nieuws op komst’ is. Zelf wilde ze niet in detail treden, maar op de persconferentie van dinsdag volgt er meer nieuws over de geplande versoepelingen.

Afstand en toegangsbewijzen

De 1,5-meterregel wordt vanaf 25 september geschrapt, zo melden de Haagse bronnen van onder andere RTL Nieuws. Daartegenover staat wel dat in de horeca en in de culturele sector een toegangsbewijs verplicht zal worden. Dat betekent dus dat je een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag moet kunnen laten zien voordat je de kroeg induikt of naar de film gaat. De nachthoreca blijft bovendien gesloten.

Mondkapjes

Ook na 25 september blijft het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Hier verandert dus niets. Het thuiswerkadvies is later deze maand ook nog niet van de baan.

Nieuws
  • Pro Shots