Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man snijdt eigen jongeheer eraf en gooit 'm uit autoraam tijdens politieachtervolging

Zo nu en dan delen we een internetklassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag uit september van 2021: Hij claimde dat stemmen op de radio hem vertelden dat zijn bizarre actie de wereld zou redden. En tsjah, als de radio het zegt...

politieachtervolging

Plek des onheils: Amerika. Midden op een snelweg in Tennessee trapt een man genaamd Tyson Gilbert ineens op de rem. Zijn Honda Accord komt tot stilstand en blokkeert de boel, waardoor er in rap tempo een file ontstaat.

Politieagenten die op het incident afkomen, moeten echter al snel de achtervolging inzetten aangezien Gilbert er vol gas vandoor gaat. "Toen ik achter hem stond en mijn zwaailichten aandeed, sloeg hij op de vlucht en weigerde te stoppen", vertelt Highway Patrol trooper Bobby tegen een lokale nieuwszender. "Hij zwenkte van links naar rechts."

Uit het raam d'r mee

Een politieachtervolging, altijd spannend. Maar voor trooper Bobby wordt het er eentje die hij waarschijnlijk nog vaak op verjaardagsfeestjes zal navertellen. "Hij sloeg af op Old Liberty Road, stopte daar en opende z'n deur", aldus de Amerikaanse agent. "Hij was naakt en zat onder het bloed. Even later sloot hij zijn portier weer, waarna hij wederom op de vlucht sloeg."

Dat de 39-jarige Gilbert op dat moment onder het bloed zit, is niet zo vreemd, blijkt later. Tijdens de achtervolging snijdt hij namelijk z'n eigen sergeant-majoor af, om 'm vervolgens uit het raam te werpen.

'De wereld redden'

Waarom? Niet omdat 'ie gewoon de pik heeft op de politie in ieder geval. Nee, hij doet het om de wereld te redden. Althans, dat is wat de stemmen op de radio tegen Tyson Gilbert zeggen terwijl hij met volle snelheid over de Amerikaanse wegen jakkert. En Gilbert, blijkbaar een trouwe radioluisteraar, geeft gehoor aan dit verzoek. Logisch.

Direct na zijn aanhouding wordt Tyson afgevoerd naar het ziekenhuis, waardoor hij het bizarre incident overleeft. Of het overige stukje Tyson Gilbert later nog is teruggevonden langs de berm, is helaas niet helemaal duidelijk.

Bizar
  • News.com
  • MNPD