Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Crisis compleet: Heineken wil door corona bierprijzen omhoog schroeven

Heineken, Affligem, Amstel, Brand, Texels, Desperados: even wat litertjes in je kofferbak laden op de parkeerplaats van de lokale grootgrutter doet je binnenkort waarschijnlijk meer pijn in de portemonnee dan ooit. Heineken-topman Dolf van den Brink stelt dat een prijsstijging onvermijdelijk is door de coronacrisis.

Bier

Of het nu gaat om een avondje Champions League-voetbal, een middag Max kijken of een goeie pot darts, daar hoort natuurlijk een alcoholische versnapering bij. Meerdere zelfs. Maar grote kans dat je binnenkort de begroting voor dat soort drinksessies naar boven moet bijstellen. Bier wordt duurder. En dan vooral in de supermarkt.

Dat stelt Heineken-topman Dolf van den Brink in het AD. Reden voor de verwachte prijsstijging is de wereldwijde prijsstijging van grondstoffen. Van mout, gerst en hop - onmisbaar om een degelijke koude rakker te brouwen - tot verschillende soorten verpakkingsmateriaal. Alles wordt duurder.

Dat komt volgens Van den Brink voornamelijk door de toenemende vraag naar deze stoffen, ten gevolge van het rappe economische herstel in sommige delen van de wereld. Iedereen wil ineens opschalen. Dat leidt onder andere tot hamstergedrag.

10%

Meer poen voor je pilsje aftikken dus. Maar niet overal: de zwaargetroffen horeca - lockdowns, lockdowns en nog 's lockdowns - zal zoveel mogelijk worden ontzien, aldus de Heineken-topman. Het is dus vooral de particulier in de lokale supermarkt die straks meer betaalt. Hoeveel meer? Reken op een procentje of tien. In Brazilië en verschillende landen in Afrika en Azië is die verhoging al doorgevoerd. Van den Brink: "Dat zal ook in Europa gebeuren."

Misschien ook voor jou:
Verbod op stunten met bierprijs is zinloos: Nederlanders gaan massaal de grens over
Nieuws
  • AD
  • Pixabay