Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slachtoffer Mallorca doodgeschopt door Ajax-supporters omdat hij ‘Feyenoord-fan’ zou zijn

De groep jongvolwassenen die afgelopen week de 27-jarice Carlo doodschopten op Mallorca bestond uit Ajax-supporters. Ze zouden Carlo aangevallen hebben omdat ze dachten dat hij een fan van Feyenoord was.

Slachtoffer Mallorca doodgeschopt door Ajax-supporters omdat hij ‘Feyenoord-fan’ zou zijn

De Telegraaf meldde maandag dat omstanders vertelden dat de vechtpartij ontstond nadat er ‘iets geroepen werd over Ajax en Feyenoord’. De agressieve groep jongens, die al de hele avond ruzie zochten met anderen, zou bestaan uit Ajax-supporters. Ze waren onder invloed van alcohol en raakten ervan overtuigd dat 27-jarige Carlo een supporter van Feyenoord zou zijn, waarna ze hem en zijn vriendengroep aanvielen. Carlo werd daarbij meerdere malen tegen zijn hoofd geschopt, terwijl hij al op de grond lag. De 27-jarige vakantieganger overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Geen Feyenoord-supporter

De nabestaanden van Carlo reageerden later op het bericht van De Telegraaf. Zij geven aan dat de 27-jarige helemaal geen fan van de Rotterdamse voetbalclub was, maar - net als de groep jongeren - een aanhanger van Ajax was.

Vrijgelaten

Inmiddels is er een advocaat opgestaan die in ieder geval één van de verdachten zal verdedigen. Over zijn cliënt is weinig bekend, behalve dat hij zich vrijwillig zal meewerken. Een andere jongen, die de sleutels van het appartement waar de aanvallers verbleven terugbracht terwijl de rest van de groep op de vlucht sloeg, werd op Mallorca aangehouden. Hij is maandag vrijgelaten, nadat uit de camerabeelden bleek dat hij niet aan het geweld had meegedaan.

Nieuws
  • rtlnieuws.nl, voetbalzone.nl
  • Pro Shots