Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: ramptoerisme en bootje varen in Limburg

Terwijl sommige mensen hun hele hebben en houwen verliezen aan het kolkende water in Limburg, zien anderen de ramp schijnbaar als een dagje uit. De gemeente in Roermond dreigt nu boetes uit te delen aan de ramptoeristen.

Overstroming

Eerder deze week verklaarde het kabinet de overstromingen in Limburg officieel tot ramp. En terecht: de gevolgen zijn verschrikkelijk en de schade is enorm. Maar dat weerhoudt sommige mensen er niet van om even kijkje te nemen hoe het water op sommige plekken om zich heen slaat. Zelfs nu de Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft opgeroepen absoluut niet naar de overstroomde gebieden te komen.

Boetes

Zo was het gister druk op de Maasboulevard in Roermond. Nieuwsgierige mensen kwamen ondanks een gebiedsverbod met auto's en fietsen naar het hoge water bij de kademuur. Een beetje kijken, filmpjes en foto's maken. De gemeente Roermond heeft inmiddels gezegd eventueel boetes te gaan uitdelen aan de ramptoeristen.

Bootje varen in Venlo

Dat was Roermond. Dan Venlo, waar één iemand het wel heel bont maakte. De persoon in kwestie liet de fiets en auto onder de carport staan en pakte de sloep om 'lekker' een tourtje op het water te maken.

@keesvisser91

Serieus?! 😂🥶##Venlo ##Viral ##water ##fypシ ##overstroming

♬ origineel geluid - keesvisser91

Dit terwijl agenten op een nabijgelegen brug zwaaiend en met loeiende sirenes duidelijk proberen te maken dat dit misschien niet het beste moment is om de trossen los te gooien in Limburg. Het leverde bizarre beelden op.

Misschien ook voor jou:
Zien: Limburg geteisterd door overstromingen
Bizar
  • VKmag
  • Pro Shots / MaRicMedia