Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Limburgse politiebazen en Thijs Römer.

Politie Limburg

De winnaar: de Limburgse politiebazen

Hoge bomen vangen veel wind, behalve als het Limburgse politiebazen betreft. Die vangen volgens Ed den Brok, voorzitter van de Limburgse afdeling van de Nederlandse Politiebond, juist géén wind.

Het AD publiceerde afgelopen weekend een onthullend achtergrondartikel waaruit blijkt dat de Limburgse politiebazen carte blanche hebben. Het discrimeneren en pesten van hun collega’s? Seksueel grensoverschrijdend gedrag? Geen probleem, de klachten zijn nooit aanleiding geweest voor een serieus onderzoek naar de leidinggevenden die elkaar de hand boven het hoofd houden. “Dat is het gevoel dat onder agenten leeft”, zei Marjan Olfers, de jurist die onlangs een rapport schreef over het morele kompas van de politie. Prettig werkklimaat voor de zich misdragende politiebazen, maar laten we hopen dat hun vermeende wangedrag eens serieus wordt onderzocht en we ze bij een negatieve uitkomst in het blokje hiernaast kunnen stoppen.

De verliezer: Thijs Römer

Ooit was Thijs Römer, of Thijs R. zo u wilt, een gevierd acteur met de meest begeerde vrouw van Nederland aan zijn zijde. Maar u weet het, hij is de afgelopen weken gigantisch van zijn voetstuk getrokken.

Na de breed uitgemeten rechtszaak weten we welke ranzige verzoeken hij naar meerdere tienermeisjes stuurde. Je zou denken dat het niet pijnlijker kan, maar dat kan dus wél. Waar zijn gebrek aan empathie met zijn slachtoffers rond de zaak al opviel, heeft hij nu besloten om in hoger beroep te gaan tegen het vonnis. In plaats van zijn maand cel (plus taakstraf van 240 uur) uit te zitten en uitgebreid het boetekleed aan te trekken, meldt hij zich op termijn wéér in de rechtbank. Worden de slachtoffers dus opnieuw met zijn smerigheden geconfronteerd. Zucht.

Misdaad
  • NL Beeld / Patrick van Emst, Politie Limburg